Çiğ Tüketildiğinde Şifa Yerine Geçen Yiyecekler

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
İşte beslenme uzmanları tarafından çiğ olarak tüketilmesi gereken yiyecekler...

cig-tuketildiginde-sifa-yerine-gecen-besinler-1510901964412.jpg


BROKOLİ
Brokoli kanserle mücadelede oldukça yararlı bir besindir. Özellikle çiğ hali pişirilmişinden 3 kat daha faydalıdır.

cig-tuketildiginde-sifa-yerine-gecen-besinler-1510901962997.jpg


LAHANA
Eğer lahanayı pişirirseniz içinde bulunan mirosinaz enzimini yok eder. Bu enzim kanser oluşumunu engelleyen çok önemli bir enzimdir. eğer lahananın kanser hastalıklarından korumasını istiyorsanız çiğ olarak tüketmeniz gerekiyor.

cig-tuketildiginde-sifa-yerine-gecen-besinler-1510901958712.jpg


SOĞAN
Yemeklere kavrulmuş bir şekilde bulunan soğan, sağlık açısından herhangi bir önem teşkil etmiyor. Ancak çiğ olarak tüketilen soğan bağışıklık sistemini koruma altına almasının yanında kalp hastalıklarından koruyor.

cig-tuketildiginde-sifa-yerine-gecen-besinler-1510901963427.jpg


SARIMSAK
Soğan gibi sarımsağında çiğ olarak tüketilmesi gerekiyor. Çiğ sarımsakta bulunan kükürt bileşenleri kanser ile mücadelede oldukça etkilidir. Pişirmek bu etkiyi yok eder.

cig-tuketildiginde-sifa-yerine-gecen-besinler-1510901964903.jpg


KARNABAHAR
Yağ ve karbonhidrat bakımından düşük, folik asit, lif ve C vitamini açısından zengin bir sebzedir. Besleyici değeri çok yüksek olan karnabahar, diğer tüm Turpgiller ailesinin üyelerinde olduğu gibi kanserle mücadele eden maddeler içermektedir. Farklı ve lezzetli bir karnabahar ziyafeti için karnıbaharı rendelemeyi deneyin. Bunu doğranmış kırmızı biber, siyah zeytin, kapari, zeytinyağ ve limon suyundan oluşan salataya ekleyin.

cig-tuketildiginde-sifa-yerine-gecen-besinler-1510901957399.jpg


KARA LAHANA
Eski çağlarda Avrupa'da en yaygın olarak tüketilen sebzelerden birisi de kara lahanadır. Kanserle mücadele etme özelliğinin yanı sıra, kara lahanada yüksek oranda C ve K vitaminleri, kalsiyum bulunmaktadır. Bunların yanı sıra kadınlarda menapoz döneminden önce meme kanserini engellemeye ve yaşa bağlı makula dejenerasyonunu (sarı nokta hastalığı) önlemeye yardım eden beta karoten bulunmaktadır. Lezzetli ve basit bir çiğ kara lahana salatası için lahanayı doğrayın, içine zeytinyağı, limon ve kara biber ekleyebilirsiniz.​
 
Top