Çevrimiçi Müzik Platformlarına Yeni Rakip: YouTube Music Türkiye'ye Geliyor

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Çevrimiçi müzik platformlarına bir yenisi daha ekleniyor. 23 Temmuz'da YouTube, basın mensupları için düzenleyeceği bir etkinlikle YouTube Music'i tanıtacak. Hizmetin en kısa sürede ülkemizde de aktif olması bekleniyor.


Ülkemizdeki akıllı telefon kullanıcıları, son birkaç yıldır yönlerini çevrimiçi müzik platformlarına çevirmiş durumdalar. Aslında bu olay dünya çapında da gerçekleşiyor. Şarkıları akıllı telefonlara indirme dönemi sona eriyor ve platformlar arası rekabetin boyutu da her geçen gün artıyor.
Ülkemizde Spotify, Apple Music ve Fizy gibi çevrimiçi müzik platformları bulunuyor. Ancak bunlara çok yakında yeni bir isim katılacak: YouTube Music.
a22d902d67b17ec85ee3b4f4a2452114ccbfc960.png

YouTube'un geçtiğimiz yıl duyurduğu ve bazı ülkelerde kullanıma sunduğu hizmeti YouTube Music, kısa bir süre sonra Türkiye'de de aktif olacak. Bu yeni hizmet, kullanıcıların mevcut YouTube hesaplarıyla bağlantılı olarak çalışacak ve YouTube hesabından dinlenen şarkılara göre listeler oluşturulacak, öneriler verilecek.
YouTube Music, ücretsiz olarak sunulacak ancak Spotify'a benzer şekilde premium paketler bulunacak. Bu paketler kullanıcıların reklamlardan uzak kalmasını sağlayacak.



YouTube tarafından yapılan açıklamalara göre, 23 Temmuz'da İstanbul'da bir etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler kapsamında basın mensuplarına hizmetle ilgili bilgiler verilecek. Düzenlenecek olan etkinliklerde hizmetin, ülkemizde kullanılmaya başlayacağı tarihin de belli olması bekleniyor.
 
Top