You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı üzüm pekmezi
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 kg ceviz içi
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?
- İlk olarak cevizleri bir gece önceden suda bekletin.
- Bir sonraki gün yorgan ipi ve kalın iğne ile cevizleri ipe dizin.
- Su ve pekmezi bir tencereye alarak orta ateşte pişirin.
- Kaynamasına yakın pekmezli su karışımından 1 su bardağı alarak kenara ayırın.
- Ayırdığınız pekmezli su karışımını bir kaseye alın. Pekmezli suyun üzerine yavaş yavaş un ve nişasta ekleyin.
- Spatula yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ocakta kaynatan pekmezli suya ise toz şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Nişastalı pekmezli karışımı, ocaktaki karışıma azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Kaynamaya başlayan ve koyulaşan pekmezin altını kapatın.
- Yorgan ipine dizmiş olduğunuz cevizleri, tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın.
- Cevizli sucukların kuruması için uygun bir yere asın.
- 2 gün bu şekilde beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cevizli Sucuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Cevizleri mutlaka suda bekletin. Bu sayede ipi daha kolay geçirebilirsiniz.
- Nişasta ve unu farklı bir kasede ılıtmak oldukça önemlidir. Direkt tencereye eklerseniz kıvamı bozulur.
- Topaklanma oluşmaması için, sürekli karıştırın.
- Cevizli sucukları streç filme sararak muhafaza edebilirsiniz.
- Özellikle sıcak havalarda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.