Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Cevizli Güllaç
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="misafir" data-source="post: 15755"><p>Cevizli Güllaç</p><p></p><p>Malzemeler </p><p></p><p>1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak), </p><p></p><p>2,5 litre süt, </p><p></p><p>600 gram toz şeker, </p><p></p><p>200 gram ceviz, </p><p></p><p>İsteğe göre, 1/2 fincan gül suyu veya vanilya. </p><p></p><p></p><p></p><p>Yapılışı </p><p></p><p>1) Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım. </p><p></p><p>2) Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice </p><p>karıştıralım. </p><p></p><p>3) Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım </p><p></p><p>4) Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten </p><p>bastırarak güllacın sütü çekmesini sağlayalım. Koyduğumuz güllaç yaprağının </p><p>iyice yumuşamasına dikkat edelim.. </p><p></p><p>5) İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş </p><p>ceviz serpelim. iki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitene </p><p>kadar aynı işleme devam edelim.. </p><p></p><p>6) Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli </p><p>süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim. </p><p></p><p>7) Güllaç sütün hepsini çekip yumuşadığı zaman, üstüne rendelediğimiz loğusa </p><p>şekeri ve nar taneleriyle süsleyerek, servis yapabiliriz...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="misafir, post: 15755"] Cevizli Güllaç Malzemeler 1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak), 2,5 litre süt, 600 gram toz şeker, 200 gram ceviz, İsteğe göre, 1/2 fincan gül suyu veya vanilya. Yapılışı 1) Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım. 2) Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice karıştıralım. 3) Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım 4) Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten bastırarak güllacın sütü çekmesini sağlayalım. Koyduğumuz güllaç yaprağının iyice yumuşamasına dikkat edelim.. 5) İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş ceviz serpelim. iki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitene kadar aynı işleme devam edelim.. 6) Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim. 7) Güllaç sütün hepsini çekip yumuşadığı zaman, üstüne rendelediğimiz loğusa şekeri ve nar taneleriyle süsleyerek, servis yapabiliriz... [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Cevizli Güllaç
Top