• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ceviz Şekilli Dolgulu Kurabiye

Gül 34

Usta
Ceviz Şekilli Dolgulu Kurabiye


Ceviz şekilli dolgulu kurabiye için malzemeler;
2 Yumurta
200 gr margarin
1 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz şeker

Ceviz Şekilli kurabiyenin iç kreması için süt krema ve 100 gram sütlü çikolata gerekli

Ceviz Şekilli dolgulu kurabiyenin yapılışı;
Ceviz şekilli kurabiye için gerekli olan hamur malzemelerini güzelce karıştırın sırasıyla yumuşak bir hamur elde edin. Hamur çok yumuşak ve çok sert olmayacak ayarını kendiniz anlamalısınız ele yapışmayacak bir kıvamda hamur işinizi kolaylaştırmaya yardım edecektir.

Hamuru hazırladıktan sonra yapmanız gereken şey çok basit hazırladığınız ceviz kurabiye kalıbını ocağın üzerinde bir süre bekletin ısınmasını sağlayın. Isıtılan ceviz kurabiye kalıbının içerisine biraz yağ sürün ki hamur direk kalıba yapışmasın kolay çıkması için bu işlemi mutlaka uygulamanızı öneriyorum.

Yağladığınız kalıbın içerisine daha önceden minik minik hazırladığınız hamurları koyun misket büyüklüğünde olması yeterli olacaktır. Siz kalıbın büyüklüğüne göre hamurun ölçüsünü ayarlayabilirsiniz. Misket büyüklüğünde hazırlanan hamurlar kalıba koyduktan sonra kalıbın kapağını kapatın ocak üzerine altı üstü pişene kadar bekletin. Hazırlanan ceviz kurabiyeleri bir kabın içerisine alın bu şekilde tüm hamuru bitirin en sona kremasını doldurma işlemine geçeceğiz.

Pişen hamurlar bir kabın içerisinde soğumaya bırakılır ve krema hazırlanmaya başlanır. Krema için gerekli olan malzemeleri süt krema kısık ateşte kaynatmadan ısınmasını sağlayın üzerine çikolatayı koyup eritin iyice eridikten sonra bir süre bekletmek için buzdolabına koyun. Hazırlanan krema soğuduktan sonra ceviz şekilli kurabiyelerin içerisine doldurulur üzerine bir diğer ceviz kurabiyeden kapak kapatılır. Ceviz şekilli kurabiyeler hazır herkese afiyet olsun.
 
Top