Çeşit Çeşit Bayan Saç Modelleri

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Belki çok hoş ve tarz giyiniyor ve muhteşem giysi kombinleri yapıyor olabiliriz; fakat güzelliğin asıl anahtarı, saçlarımızdır. Her kıyafetin ayrı bir saçı vardır; tabii aynı zamanda yüz ve vücut tipinizin de saç şeklini belirlemenizde büyük bir etkisi olmalıdır.

sac-tarzi.jpg


Benim favori modelim, krepe. Güzel görünmek istediğim günlerde saçlarımı tamamen düzleştirip arkadan kabartıyorum, ön taraftaki uzun kâküllerimi de ikiye ayırıp tel tokayla sıkıca geriye doğru tutturduktan sonra spreyle sabitliyorum ve yüzüme çok yakıştığını düşünüyorum :)
daha derli toplu ve hanımefendi bir görünüm oluşturuyor. Ve karşınızda hoşuma giden bazı saç modelleri...

uzun-saclar.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Yuvarlak Yüz:
Dengeli yumuşak bir yüz yapısıdır.Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.


topuz-sac.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Kare Yüz:
Kare yüz yapısıda yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz.Bunu yaparken saçınıza yuvarlak bir kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.

kare-yuz-sac.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Kalın telli ve gür saçlar, saçlara hacim katarak sağlıklı ve güzel bir görünüm sağlarlar. Ancak bu tip saçların şekillendirilmesi ve bakımı da oldukça zordur. Gür saçların şekil alması ve bakımını kolaylaştıracak en önemli unsur ise saça uygun doğru model ve kesimin bulunmasıdır.

Gür saçlara sahip olanların omuzlardan başlayan katlı kesimlere yönelmesi doğru bir tercihtir. Kesim yapılacak gür saç, eğer inceltilmeyecekse kesimin çok kısa olmaması gerekir. Göğüs hizasında kesilmiş saçlara arkadan katlı kesimler uygulanarak verimli bir sonuç elde edilebilir. Bunun yanı sıra, hafif kat verilmiş omuz hizasında modeller de tercih edilebilir. Bu modeller saçı olduğundan daha hareketli gösterir ve aynı zamanda daha kolay şekil verilmesine yardımcı olur.

kizil-sac.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Gür saçlı kadınların şikayet ettikleri bir diğer nokta ise istedikleri gibi kahkül veya perçem kestirememeleridir. Burada kullanılması gereken yöntem ise kahkül kesiminde ustura kullanmaktır. Ustura kullanarak kesilmiş saç daha ince bir görünüm sağlayacağından kahkül kesimlerinde kullanılabilir. Böylece katlı kesim yapılacak bir saça kısa perçemler ile biraz hareket katılabilir. Saçlar dalgalı olarak kullanılıyorsa uzun bir model daha doğru bir tercih olacaktır.

siyah-orgu.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Eğer gür tip saçlar inceltilmek isteniyorsa ara makas yöntemi uygulanır. Ara makas ile saçlar inceltilebilir fakat bu uygulamanın doğru şekilde yapılması gerekir. İnceltilecek saçın uçlarına vurulan ara makas saçların şekil almasını kolaylaştırır. Ancak saçın ortasına vurulan ara makas saçın hacimlenmesine neden olacağından gür saçlar için doğru bir teknik değildir. Saçın dibine vurulan ara makas ise saçın azalmasına sebep olur. İlk uygulandığında saçı azaltan bu yöntem saç uzamaya başladığı zaman saçın kabarmasına neden olacağı için uygulanacak ara makasın saç dibine direk uygulanmaması gerekir. Etkili bir sonuç için ara makas saçın uzama yönüne paralel şekilde yapılmalıdır.

Gür saçlar nemsiz ve kuru olduğundan yıpranmaya meyillidirler. Bu nedenle uygun model seçilip kesildikten sonra da kuruluktan kaynaklanan saç uçlarındaki kırıkları kontrol altında tutmak için iki ayda bir düzenli kesim yapılmalıdır.

orgulu-sac.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
  • Düz saçların hacim kazandırılmasında saçın nasıl kurutulduğu önemlidir. Düz saça hacim kazandırmak için saçın yukarıdan başlayarak kurutulması gerekmektedir. Saçlar kökten ucu doğru kuruduğu için siz bu işlemi kolaylaştırarak fön makinesiyle yapabilirsiniz.
  • Duştan çıkınca saçlarınız ıslakken düz tarayın. Daha sonra ıslakken saçlarını kıvırıp yukarıda toplayın. Kendi kendine kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra saçlarınızı açtığınızda saçlarınız hacim kazanmış olacaktır.
dogal-sac.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
  • Saçlarınızı kuruturken ve kuruttuktan sonra tararken kullandığınız yönler farklı olsun. Mesela saçınızı kuruturken sağ tarafa doğru kurutun ama kuruttuktan sonra tararken sol tarafa tarayın. Aynı şekilde tam tersi de geçerlidir. Bu işlem saçlarınızı daha hacimli gösterir.
  • Piyasada birçok markanın hacim arttıran saç köpükleri bulunmaktadır. Bildiğiniz, iyi olduğuna inandığınız bir markanın saç köpüğünü alarak saçlarınıza uyguladığınızda saçlarınız daha hacimli hale gelir.
orgu-sac.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Düz saçlarınızın hacimsiz olmasından şikayetçiyseniz evde saçınız için hacim arttırıcı maskeler hazırlayabilirsiniz. İyi bir saç besleyici olan bal ve muzu saçınızın hacmini arttırmada kullanabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan 1 çorba kaşığı bal ve 1 adet muz. 1 tane muzu iyice ezin. Muzun çok iyi ezilmiş olması çok önemlidir. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı bal ekleyip iyice karıştırın ve maskeyi saçınıza sürün. Bir havluya saçınızı sarıp 20 dakika bekledikten sonra iyice yıkayın.

acik-ton-sac.jpg
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Yüz şekilleri arasında en ideal şekle ve yapıya sahip olan kişiler oval yüzlüdür. Kare, üçgen, kalp ve yuvarlak yüz şekline sahip kişiler yüzlerini oval şekle yaklaştırmak için özel saç kesimleri ya da makyaj teknikleri uygular. Oval yüzlü kişilerin alnı genellikle dardır. Uzun bir yüze sahiptirler ve çeneleri çıkık değildir. Yüz hatları yumuşak bir bitişle sonlanır.

sac-tarzi.jpg
 
Top