Cerezforum Ailesin den Secme mesajlar Havada aşk kokusu var

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Bu Konumuzda bugün de kendi Cerezforum Ailemizin aşk tariflerini sizlere sunuyoruz.Her biri deneyimlerin sonucunda yaşanmış duyguların en saf hali…Cerezforum Ailesine ve deneyimlerini paylaşanlara sonsuz teşekkür ediyorum. Şimdi sizleri aşkı yaşamışlardan gelen mesajlarla baş başa bırakıyorum :)



Aşk‘a bakıldığında aşkın sevgi dolu tesadüflerin ötesine gittiğini görmek mümkündür. Samimi ve gerçek bir aşkta sevgi, farklılıkları kabul edebilecek kadar yoğun bir şekilde aşık olmayı gerektirir. Aşık olduğumuz kişinin bizi rahatsız eden davranışlarına tölerans gösterebilmek, karşılıklı güven ve dayanışma duygusunun temel taşıdır.

"Onsuz hiçbir şeyden zevk almamak ve bunun sonucu onunla sonsuz mutluluk, onsuz sonsuz acı".

Aşk bence "başkası uğruna acı çekmek". Etrafımızda aşkların hangisi tam anlamıyla karşılıklı? Hangisi ne kadar sürüyor diye baktığımızda, ne görüyoruz? Aşk, bir süre sonra ilişkinin içinde sihri azalan bir duyguya dönüyor, bunu yaşamayan yoktur. Bence önemli olan, aşkla oluşan o güzellikleri, ilişkinin devamında gerçek sevgiyle devam ettirebilmek… Zaten zor olanda hep bu oluyor. Neden aşk bitince, ilişkiler bitiyor? Çünkü yerini yeterince sevgiyle dolduramıyoruz. Öyle olunca da, aşk bir ilk heyecan, bir macera duygusundan öteye gidemiyor. Biri aşkını sevgiyle devam ettirse de, diğeri yapamıyor.

Aşk ateşten denizi, mumdan kayıkla gecmektir.

İnsanın yaşayana kadar ne olduğunu bilmediği ama yaşanılması gereken en gerçek duygudur aşk…

Aşık olmak istediğiniz bir yerdir, olmak istediğiniz biriyle... Aşk sabit kalmaktır, değişim rüzgarlarına rağmen… Aşk kendinizi iyi hissetmediğinizde birinin etrafı velveleye vermesidir.

NeFeS

Aşk; duyguların akıl karşısındaki çılgın zaferidir.

Bazen ‘beni sevdiğini söyledi anneciğim’ diye koşup yatağın üstünde tepinmektir aşk. O an gök yüzünün en üst katına uçtuğunu hissetmektir. En özgür ,en korkusuz ve en mutlu olmaktır aşk... Bazen soğuk bir kış gecesi ada vapuruna atlayıp kaçabilmektir aşk. Ertesi sabah her yer bembeyaz olmuş, ada kar altındayken sıcacık bir hisle uyanıp sımsıkı sarılmaktır aşk... Bazen deliler gibi özlemek, en kederli şiirleri yazmak, kelimelerle oynarken ağlamak, aynı şarkıyı defalarca dinlemek ve o şarkının senin için o an için yazıldığına inanmak, umutsuzluğun karanlığında kaybolmaktır aşk... Bazen onun canı acırken senin de canının acıdığını hissetmek ve böyle bir hissi nasıl yaşayabildiğine bir küçücük gözyaşı damlasıyla şaşırmaktır aşk... Bazen onun mutluluğuna uzaktan gülümseyebilmek, yılların her şeyi kirletse de senin o temiz, çocuk güzel duygularını kirletmesine izin vermemek zamana rağmen o hissi tertemiz tutabilmektir aşk... Bazen cep telefonunun yada bilgisayar ekranına saatlerce gülümseyerek bakmak, kelimelerle dans etmektir aşk... Bazen bir tiyatro eserini defalarca okuyup aynı rolü defalarca aynı sevgiyle oynamaktır aşk. Kahramanını kahraman yapabilmektir aşk... Bazen yıllar sonra aynı eli aynı istekle, sevgiyle, minnetle tutabilmek, hayatına girdiği için o insana aynı hislerle teşekkür edebilmektir aşk... Bazen upuzun yolları, balçıklı dar sokakları bir tek gözü görmek, bir tek sözü duyabilmek için umutla geçmektir aşk... Bazen yoğun bakımda yatan sevdiğine seni duyacağına hiç kimse inanmasa da konuşmak, duyduğunu bilmek elini tutmak ve vazgeçmemektir aşk... Bazen bizi kahkahalarla ağlatan ya da gözyaşlarıyla güldüren tutkulu, tarifsiz, farklı şekillerde yaşantımıza giren mükemmel bir duygudur aşk...

@AyLiz

Aşk!!! Ne kadar güzel bir kelime değil mi? Kimine göre sevgi ve mutluluk tanımı, kimine göre kaçılması gereken bir olay. Kişilerin bakış acısına göre değişebilen aşk, benim için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Bana göre insan adrenalin olmadan, heyecan duymadan hiç bir alanda başarılı olamaz. Aşk ise bahsettiğim bu iki olayın atar damarıdır, insana hem adrenalin pompalar hem heyecan katar. Benim için aşk sabahları erken uyanıp sevdiğim insanı seyretmektir. Yorucu ve stresli iş gününden sonra sabırsızlıkla sevdiğiniz insanın yanında huzur bulmayı istemektir. Bence aşk asla kaçılması gereken bir duygu değil. Eğer gerçekten aşkı bulduysanız bir anlık mutluluklar için ondan vazgeçmemelisiniz ve ona sıkıca sarılmalı elinizden uçup gitmesini engellemelisiniz.

Onsuz yaşamam lazım ama insan nefes almadan nasıl yaşar ki?

Gözünün ondan başka hiçbir şey görmemesi… Geceleri uyuyamamak sabah kalktığında acaba ondan mesaj gelmiş mi veya aramış mi diye düşünmek… İşte bunların hepsi aşktır!

Aşk insanın ayaklarının yerden kesilip, gökyüzünde süzülmesidir.

Aşk karşındakinin iyi huylarını gözünde yüceltirken kötü huylarına katlanabilmektir.

Size içten bir şekilde güzel olduğunuzu söyleyen; hışımla telefonu kapattığınızda geri arayan; uykuya dalmanızı seyretmek için uyumayan; sizi alnınızdan öpen; sizi en zor anlarınızda bulutların üstüne çıkarmak isteyen kişiyi bulmaktır.

ALMANYALI

Aşk, size durmadan size sahip olduğu için kendini şanslı saydığını veya ne kadar önemsediğini hatırlatan; arkadaşlarına dönüp 'Aradığım O ...' diyen kişiyi bulmaktır.

Aşka emek verilir özen gösterilir büyütmek, beslemek için çalışılır hep!Böyle kalsın hiç bitmesin istenir... İlk başta heyecanlar çekilir... Onu durmadan görmek istemek, onunla bir telefon konuşması için eve koşa koşa gitmek, telefon çalmayınca üzülmek hatta ağlamak... İlk belirtileridir aşkın! Sonra birliktelik başlar eğer senin için, kusur olan bir şey, çok kızdıran bir olay onda sana sevimli geliyorsa işte ikinci belirtisi kapınızı çalmış demektir. Başkasında sevmediğin bir davranış artık senin için şeker olmuştur artık, bu ne güzel ne hoştur. Canlı şeyler bir gün yok olur gider, tıpkı insanlar gibi. Birde bakarsın ki aşkta yok olmuş bir gün. Hem de pat diye değil üze üze yavaş yavaş hatta belki ağlata ağlata. Acılar içinde insanı bırakır ve gider. Kimi zaman yine gelir. Bazıları insan ancak bir kez, aşık olur düşünceleri vardır ya... O yine gelir ama mutlaka gelir. Ürkmemek, kaçmamak koşuluyla…

Aşk; sevdiğin insanın gitmesine izin vermeyi öğrenmektir.


Aşk adrenalin... öpüşürken kendini ağırlıksız hissetmek... Sonsuz huzur... Mantık ötesi hareket etmek... Beraberken o anda dünyanın başka hiç bir yerinde olmak istememek... Nedensiz yere gülümsemek... Kendinin yeni iyi özelliklerini keşfetmek...

Aşk sevdiğin insanın hep senin yanında olup senin ona onu sevdiğini söyleyememendir.

Aşk, gözlerini kapadığında onu görmektir.

@AyLiz

Aşk uzakta olsa da kalbimden çıkmayacak sızı ve hayat boyu taşıyacağım acıdır…

Aşk; üç harften oluşan kısacık bir sözcük olsa da… İçimizde sınırları olmayan derin ama en yalın haliyle yaşanan duygudur.

Aşk, limon gibi ekşi, çikolata gibi tatlı, biber gibi acı bir şeydir.
Gözlerinin hiçbir şey görmemesi, ne iş ne aile, ne arkadaş, her şeyi boş verip sadece ona odaklanmaktır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

İlla birini seveceksen dışını değil içini seveceksin…
Gördüğünü herkes sever ama sen görmediklerini seveceksin…
Sözde değil özde aşk istiyorsan şayet
Ten’e değil, Cana değeceksin

Aşk kimi zaman insanın ayaklarını yerden kesecek kadar mutlu eden, kimi zaman insanı süründürecek kadar üzen; herkesin kısacık hayatında en az bir kere yaşaması gereken muhteşem bir duygu paylaşımıdır

Aşkın tarifi olmaz ki yaşanır! Seni sen olmaktan çıkarır! Hiçbir şey yapamazsın… Aşık olduğun kişiyi görünce yemek dahi yiyemezsin, konuşamazsın.

Bir kişi sana hem çok acı çektiriyorsa, hem de çok mutlu edebiliyorsa o kesinlikle aşkın adıdır.

Aşk günlerle gecelerin karıştığı mantığın yitirildiği her anın ''O'' nunla dolu olduğu, sonsuzluklar denizidir. Fırtınaya kapılıp sürüklendiğini hissetmediğin bu denizin derinliklerinde onu bulana kadar bilinçsizce savrulmaktır.

Aşk ne yaptığını bilmemektir.

Aşk onu yağmur altında beklerken ıslanmayı umursamamaktır. O yanındayken onu özlemektir. Ona ulaşmak için yolları aşmayı göze almaktır. O uzaklara gittiğinde eksilmektir. Yatarken son, uyandığında ilk onu düşünmektir. Sokakta yürürken her köşeden onun çıkacağını sanmaktır. Onu asla unutmamaktır. Aşk, özgürlüktür. Biriyle yeniden hayata doğmaktır...

OBir

Aşk uykudan uyanınca insanı uyandığına pişman eden, geri dönmek isteyip de dönemeyince çaresizlikten delirten, hayatta bir defa görülebilen harika bir rüya!

Aşk yanındayken bile ona doyamamaktır.

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyIe sevmek. uzaktan sevmek en güzelidir bazen.

Aşk, sevdiğini kendisinden bile iyi tanımak, ona nasıl davranacağını her zaman bilmek, hayatının tüm anlamı olup onsuz yaşayamamaktır…


alemdar
Aşk anlattıklarınız değil, anlatamadıklarınızdır…
 
Top