Cennet'in Krallığı-Kingdom Of Heaven (2005)

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Film Türü
Dram
Yapım
145 dakika - 2005
Yönetmen
Ridley Scott
Oyuncular
Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson, Jeremy Irons
Bir şövalyenin gözünden Haçlı Seferleri

Destansı hikayeleriyle tanınan Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott, "Kingdom of Heaven"da objektifini Avrupa ile Doğu arasında 200 yıl süren Haçlı Seferleri'ne ve eski çağların mistik şövalye ruhuna yöneltmiş.

Genç Fransız köylüsü Balian'ın kaderinin bir şövalye olduğunda nasıl değiştiğini ve bir kahramanın başka insanların kaderlerini de nasıl etkilediğini anlatan filmde demirci ustası Balian, ailesini ve inancını kaybeden acılı bir babadır. Uzak ve kutsal topraklarda süren savaş, onun kaderini büyük bir drama yönlendirecektir...

Ibelin'li Godfrey Haçlı Seferleri'nden vatanı Fransa'ya döner. Balian'ın babası olduğu ortaya çıkınca, Godfrey oğlunu gerçek bir şövalye gibi yetiştirerek onu kıtalar ötesine doğru destansı bir yolculuğa çıkarır. Kudüs'te 2. ve 3. Haçlı Seferleri arasında her an sonlanabilecek bir ateşkes ilan edilmiştir. Kudüs Kralı IV. Baldwin barışa ve halkına bağlılık yemini etmiştir. Ibelin'in ölmeden önce kılıcını ve yeminini teslim ettiği oğlu da, tıpkı babası gibi Kudüs'ü her tür kötülükten korumak için yola çıkar.

Ölümden kıl payı kurtuldukları bir deniz kazasının ardından ulaştığı kutsal şehirde Balian, kılıç kullanmadaki üstünlüğü sayesinde kısa sürede ünlenir; Kral'ın kızkardeşi güzel Sybilla’nın da saygı ve hayranlığını kazanır. Ama düşmanlar da edinir bu sırada. Öncelikle de Sybilla'nın kocası, Templar Şövalyeleri’nin küstah lideri Guy de Lusignan ile kralın danışmanı Tiberias'ın düşmanlığını.

Ve kılıcını alan Balian, tarihe adım atar...

"Gladiator", "Blade Runner" ve "Black Hawk Down" filmlerinin usta yönetmeni Ridley Scott'un yönettiği "Cennetin Krallığı" (Kingdom of Heaven), idealleri uğruna savaşan bir şövalyenin gözünden dünya tarihinin çok önemli bir dönemini kapsayan Haçlı Seferleri’ni anlatıyor. Başrollerinde Orlando Bloom (Balian), Eva Green (Sybilla), Liam Neeson (Godfrey), Jeremy Irons (Tiberias), Edward Norton (IV. Baldwin) ve Jouko Ahola’nın kamera karşısına geçtiği filmin senaryosunu William Monahan kaleme almış. Filmin müzikleri Stephen Barton ve Harry Gregson-Williams imzası taşıyor.

Kingdom of Heaven

Vizyona Giriş Tarihi: 06.05.2005

Ülke: ABD / İspanya

Senaryo: William Monahan

Müzik: Stephen Barton

Görüntü Yönetmeni: John Mathieson
 

Top