• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Cebinizin Pil Ömrünü Uzatma Yöntemleri

Pilinizin ömrünü yemeyin!

Daha ince tasarım, daha geniş ve parlak ekranla gelen yeni cep telefonlarının pil ömrü maalesef kısalıyor. Hızlı işlemciler ve artan uygulamalar da bunu tetikliyor. Ama birkaç küçük ayarla ‘cep’inizin pil ömrünü uzatmanız mümkün.


İş ve günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde hepimizin en önemli sorunlarından biri cep telefonlarımızın pil ömrünün bu yoğunluğa yetişememesi.

pil-omru.jpg
Özellikle akıllı telefonlar ve her geçen gün yenisi çıkan uygulamalar, bu sorunu daha da derinleştiriyor. Yeni cep telefonu modelleri daha ince tasarım, daha geniş ve daha parlak ekranla gelince, pile daha az yer kalıyor.

Hızlı işlemciler ve arka planda daha fazla yazılımın çalışıyor olması da tüketimi artırıyor. Her bakımdan donanımlı olan yeni modeller pil ömrü konusunda ise halen yetersizler.

Ama cep telefonunuzun pil ömrünü artırma konusunda sizin de yapabilecekleriniz var.

Şarj eden kılıf çözümü
  1. Sinyal gücüne dikkat: Çekim gücünün düşük olduğu bir alandaysanız telefonunuz sinyal yakalayabilmek için kendini zorlayacaktır. Bunun da pil ömrü üzerinde olumsuz etkisi var. Bu konuda bir şey yapamazsınız ama eğer o anda konuşma yapmanız ya da SMS almanız gerekmiyorsa telefonunuzu ‘uçak moduna’ alarak pil ömrünü koruyabilirsiniz.
  2. Telefon modeli seçimi: Her marka ve modelin pil ömrü birbirinden çok farklı. Bir cep telefonu alırken daha uzun pil ömrüne sahip olanı seçtiğinizden emin olun.
  3. Pili şarj eden kılıflar: Zor durumda bırakan pil tüketimine karşı şarj eden kılıflar ve eksta şarj çözümleri de işe yarayabilir. Güneş enerjisiyle bile çalışanları var.

Gereksizlerle hemen vedalaşın
  • En çok enerji harcayanları bulun: Ayarlara girerek döküme bakın. Telefonun pilini en çok neyin tükettiğini bulabilirsiniz. Pil bölmesinde enerji tüketen uygulamalar gösterilir. Eğer çok az kullandığınız bir uygulama ya da hiç kullanmadığınız bir özellik varsa uygulamayı silebilir, özelliği de kaldırabilirsiniz.
  • E-posta ve sosyal medya hareketini azaltın: Çeşitli mesajlaşma uygulamalarını manuel yapabilirsiniz. Güncelleme sıklığını manuel olarak ayarlayarak pil ömrünü önemli ölçüde artırabilirsiniz. Sadece en önemlilerini aktif halde bırakarak gereksiz pil tüketiminin önüne geçebilirsiniz.
  • Gereksiz teknolojileri kapatın: Bugünün telefonları, LTE, NFC (Yakın alan iletişimi), GPS (Küresel konumlama sistemi), Wi-Fi (kablosuz internt) ve Bluetooth gibi özelliklere sahip. Fakat hepsinin 24 saat aktif olmasına ihtiyacınız var mı? İşletim sistemleri lokasyon bazlı uygulamaları arka planda tutuyor. Bu uygulamaları kullanmak için açıp, kullanmadığınızda ise kapatırsanız ciddi oranda pilden tasarruf edersiniz.

Arka plana dikkat
  • Arka planda çalışan uygulamalar: Ayarlar bölümünden uygulamalar listesine bakarak hangilerinin o anda çalıştığını görebilirsiniz. Gerekli olmayan ve her zaman arka planda çalışan uygulamaları azaltmak da pil ömrüne ciddi yardım eder.
  • Gereksiz duvar kağıtları: Ana ekrandaki widget’ları gözden geçirin. Ana ekranda durup aktif görünmemeleri güç tüketmedikleri anlamına gelmez. Güncellenirken arka planda telefonunuzun pilini yiyorlar. Ayrıca güzel görüntülü duvar kağıtlarına da kanmayın. Onlar da pili tüketenler arasında.
  • Ekran parlaklığını azaltın: Parlaklığı düşürerek ya da otomatik parlaklık ayarını kapatarak pil ömrünü ne kadar artırabileceğinize inanamayacaksınız.
  • Uygulamalarınızı güncelleyin: Güncel uygulamalar her zaman daha az güç tüketir. Bu nedenle uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olun. Bazı uygulamalar otomatik güncellense de bazıları manuel güncellemeye ihtiyaç duyuyor.
 
Top