• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Çay ve simit

  • Konuyu açan Ferid_Topaloğlu
  • Açılış tarihi
F

Ferid_Topaloğlu

Ziyaretçi
Çay ve simit mükemmel bir ikili
🤗
Bugün dışı çıtır içi yumuşacık farkli şekillerde simit poğaçalar yaptım
Yaninada Bir Demlik çay Ohh Mis gibi Daha cok bilgi
isteyen CerezForuma katılabilir
👈
🌺

ikV1A19.jpg

Çay ve simit mükemmel bir ikili
🤗
bugün dışı çıtır içi yumuşacık farkli şekillerde simit poğaçalar yaptım
Pratik Tarifler grubumuza isteyen katılabilir
👈
🌺

Simit poğaça
Malzemeleri
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket ınstant maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4_5 su bardağı un
Üzerine
2,5 yemek kaşığı pekmez .
1,5 su bardağı su
Bolca susam
Hazırlanışı ;
İlk önce ilk su maya şeker karıştırılır. Yoğurma kabına ,yağ, tuz, süt ve unun yarısı ekleyip mayayi unun üzerine döküp yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvaminda bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğunuz hamuhap 40 dakika üzeri örtülü ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz . Mayalanan hamurdan ceviz büyük parçalar koparıp uzun şeritler yapıp, saç örgüsü veya herhangi bir şekil yapa bilirsiniz.
Tüm hamuru aynı işlemi yapıp , suyla karıştırdığımız pekmezli suya batırıp , susama buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş firin tepsisine dizip , önceden ısıtılmış 190 derecede altın rengi olana kadar pişiriyoruz ......
Afiyet olsun .........
 
Top