• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Cattleya orkideleri

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Bugün Cattleya cinsinin bitkilerinden bahsedeceğiz. Orchidaceae ailesine aittirler ve Güney ve Orta Amerika'nın tropikal bölgelerine özgüdürler. Cattleya cinsinde 60'tan fazla tür bulabiliriz. Bu bitkiler olarak kabul edildi orkidelerin kraliçeleri.



Tüm bakımını ve özelliklerini bilmek ister misiniz?

Temel özellikleri​

orkide.jpg


Bu bitkinin ana süs gücü, geniş bir renk yelpazesiyle birleşen çiçek boyutuna dayanmaktadır. Orkidelerin kendine özgü tasarımları ve özellikleri vardır. Bu, bulunduğunuz her ortamı büyük ölçüde destekler. Renklere ek olarak, çoklu aromaları ile de oldukça değerlidir.

Epifitik bir bitkidir yani ağaçlardaki, kayalardaki veya diğer sert nesnelerdeki kökleriyle kendini desteklediği anlamına gelir. Onlardan akan su ve geceleri düşen çiy ile beslenir. Kuraklık zamanlarına direnmelerine yardımcı olan sahte ampullere sahiptir.

Orkide gereksinimleri​

Bu bitkinin düzgün büyümesi için bazı özel koşullara ihtiyacı var. İhtiyacınız olan gereksinimler arasında şunları buluyoruz:
  • Işık: Bu bitki, iyi aydınlatılmış bir yere yerleştirilirse en iyi şekilde büyür. Direkt güneşe tolerans göstermez, bu nedenle yarı gölgede bırakılması tavsiye edilir.
  • Havalandırma: Cattleya iyi havalandırılan yerlere iyi uyum sağlar. Bununla birlikte, aşırı kuru alanları iyi tolere etmez. Pseudobilbosları sayesinde kuraklık durumlarına adapte olabilirler, ancak aşırı değil. Kapalı yerlere yerleştirmekten kaçının.
  • Sıcaklık: Orkide türlerinin büyük çoğunluğu farklı iklim ve yüksekliklere dayanabilir. En uygun olanı, onları 15 ila 29 derece arasında değişen bir sıcaklık aralığına yerleştirmektir. Gece sıcaklıklarının 20 derecenin altına düşmediği yerlere yerleştirirsek büyümesinde gecikme yaşayabilir. Ayrıca çiçeklenme sürecinizi de etkileyebilir. Bu koşullar altında gelişmeleri durumunda, bunu daha zayıf gölgelerle yapacaklardır.
  • Nem: ortamdaki en optimal su miktarı% 50-60 arasındadır.
 
Top