• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Buzdolabına konulduğunda hastalığa neden olabilecek besinler nelerdir?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Bazı besinlerin buzdolabıya konulduğunda hastalığa neden olduğunu biliyor muydunuz? Peki, bu besinler nelerdir?
İşte duyunca çok şaşıracağınız bozdolabıya girince hastalıklara neden olan besinler...

astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018585_9023.jpg


TATLILAR
Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018346_0024.jpg



KAHVE
Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.
astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018346_4707.jpg



PATATES
Emilimi yüksek bir besin olan patetes durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığındna fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.
astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018347_7725.jpg



SARIMSAK
Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.

astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018347_2974.jpg


DOMATES
Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabıya konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabıya konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.
astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018348_3124.jpg
 
Top