Büyük bataryalı Xiaomi Mi 10i satışa çıkıyor

Xiaomi yeni model çıkarmaya doymuyor. Neredeyse her hafta yeni bir modelle karşımıza çıkan Çinli üretici şimdi de bataryasıyla öne çıkan Mi 10i için geri sayıma geçmiş durumda.

Xiaomi Mi 10i

Hali hazırda satışta olan Xiaomi modellerinde batarya kapasiteleri 4000 mAh ile 5000 mAh arasında değişiyor. Çinli şirket yeni modeli Mi 10i ile bu makası biraz daha açmayı planlıyor. Çünkü Google Play Console'da ortaya çıkan bilgilere göre Mi 10i modelinde tam 6000 mAh'lık devasa bir batarya yer alıyor.

Devasa bataryalı Xiaomi Mi 10i satışa çıkıyor!​

Telefonun özellikleri ise kısa bir süre önce Çin'da satışa çıkan Redmi Note 9 Pro 5G modeli ile birebir aynı. Eğer Xiaomi Redmi Note 9 Pro 5G modelini Avrupa'ya getirmezse Mi 10i modeli ile müşterilerin karşısına çıkabilir.

Keza benzer durumlara daha önce defalarca şahitlik ettik. Nedendir bilinmez ama Çinli şirketlerin bu tarz isim oyunlarını sıkça yaptığını görüyoruz. Örneğin Samsung, Apple ya da HTC gibi markalar bu tarz isim oyunlarına girmiyorlar. Yani iPhone 12, dünyanın her yerinde iPhone 12 olarak çıkıyor. Fakat söz konusu Çinli bir üretici olduğunda isim tarafında bazı oyunların döndüğü aşikar.

Örneğin Çin'de 1 yıl önce çıkan bir telefon, sadece ismi değiştirilerek Avrupa'da yeni bir model gibi lanse ediliyor. Neyse ki teknoloji mecraları sayesinde bu tarz oyunlar da artık bilinçli kullanıcılara çok fazla sökmüyor diyebiliriz.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Evet, Samsung, Amerika'da bile iPhone'yi geçti ama Xiaomi de öyle derinden geliyor ki Samsung'un tahtını sallayacak gibi görünüyor. Adamlar gerçekten sadece telefon konusunda değil akıllı sistemler konusunda da ürünleriyle çığır açıyor.
 
Top