Bungee Jumping-Bungee Jumping Nedir?

Suskun

V.I.P
V.I.P
Bungee Jumping Nedir?
Bungee Jumping’in kökeni Doğu Avusturalya’nın açıklarında Pasifik Okyanusunda “New Hembridis” adalar grubundaki Vanatu adası yerlilerinin “Gkol” adını verdikleri erkekliğe geçiş törenlerinde bambudan yaptıkları kulelerden sarmaşıktan yaptıkları iplere bağlanarak atlamasına dayanır.

Günümüz şartlarında bu sarmaşıkların yerini yüksek teknoloji ürünü elastik ipler ve bambu kulelerinin yerini de yüksek köprüler, çelik konstruksiyon atlama kuleleri ve vinçler almıştır.

Avrupa’da 1970’lerde Oxford Üniversitesi öğrencilerince bagaj gerdirme lastikleriyle ilk bungee atlayışlarının temeli atılmıştır. 1980’lerde artan talep karşısında teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak önemli ve güvenli bir sektör haline gelmiş, günümüzde ise tüm dünyada yüzbinlerce kişiye ulaşan, uluslararası alanda yarışmaları düzenlenen bir spor dalı olarak kabul görmüştür.


Bungee Jumping Nasıl Yapılır?

Bungee Jumping yapacak kişi öncelikle bu sporu yapmak için tehlikeli olabilecek rahatsızlıklarının bulunmadığını yazılı beyanatla belirtmek zorundadır. Bundan sonra bungee jumping yapacak kişinin ağırlığı görevlilerce ölçülerek gerekli güvenlik malzemeleri giydirilir. Atlayıcı vinç tarafından yukarı çekilecek sepete bir görevliyle birlikte gerekli emniyet önlemleri alınarak bindirilir ve ağırlığına uygun olan iple, vinç tarafından gerekli yüksekliğe çıkarılarak (yükseklik yaklaşık olarak 50 m.dir.) buradan boşluğa bırakılır. Atlayıcı yaklaşık olarak 10m.lik bir serbest düşüşten sonra insan fiziğine zarar vermeyecek bir ivmeyle ip tarafından yavaşlatılır. Düştüğü yüksekliğin yaklaşık %70’i kadar tekrar yukarı ivmelenir ve bu hareket sönümleninceye kadar devam eder. Daha sonra atlayıcı vinç tarafından yer minderine indirilerek görevlilerce emniyet malzemeleri çıkartılır.


Bungee Jumping nerede yapılabilir?


Bungee Jumping büyük bir kamyonun girebileceği her yerde yaz veya kış, gece veya gündüz yapılabilir.

Bungee jumpingle neler yapılabilir?

Bungee ipiyle sörf, kayak, bisiklet gibi ekipmanlarla atlayarak tanıtmak istediğiniz ürünü en iyi şekilde en doğru kitleye ulaştırabilirsiniz.

Neden Bungee Jumping?

Son yıllarda ülkemizde de popülaritesi hızla artmakta olan bungee-jumping, büyük davet, açılış ve organizasyonlarda, festivallerde, parti ve konserlerde; kısacası eğlencenin olduğu her ortamda ilgi odağıdır.


Yüksek adrenalin seviyesiyle bungee, sadece atlayanları değil, izleyicileri de heyecanın içine çeker.


Atlayış Kuleleri


Bungee Jumping yapılabileceği yerler sadece vinçle sınırlı değildir. Yüksekliğin ve açının uygun olduğu her türlü kule ve köprüden atlayış gerçekleştirilebilir.
 
Top