Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 405251" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">LİMON SOSLU KUZU BUDU (BULGARİSTAN)</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 kg'lık bir kuzu budu (kemikleri ayıklanıp fazla yağları temizlenmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 diş sarımsak (uzunlamasma ince kıyılmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı rafine yağ </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1+1/2 tatlı kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 yumurtanın sarısı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 su bardağı limon suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağı tavuk suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>500 gr bakla (haşlanmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı kekik </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. </strong></p><p><strong>Eti kesme tahtasına koyup, çeşitli yerlerinden yarınız. Yarıkların arasına sarımsakları yerleştirerek, üstüne rafine yağı dökünüz. Eti 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı biberle ovunuz. </strong></p><p><strong>Rosto tepsisinin içine tel ızgara oturtup, üstüne eti yerleştirerek fırına sürünüz. Arasıra döndürerek 1,5 saat, keskin bir bıçağın ucu ete rahatça girene kadar pişiriniz. </strong></p><p><strong>Bu arada küçük bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve tavuk suyunu karıştırıp bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Tepsiyi fırından alıp, sarımsakları buttan çıkarınız. Budu kesme tahtası üstünde dilimleyiniz. Et dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, sosu hazırlayana kadar sıcak tutunuz. Rosto tepsisinde biriken et suyunun üstünden yağları alıp, suyu yumurtalı karışıma ekleyiniz. Karışımı büyük bir tencereye koyup hafif ateşe oturtunuz. Haşlanmış baklaları ekleyip, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı biberi ve kekiği serpiniz. Arasıra karıştırarak 8-10 dakika, koyulaşana kadar pişiriniz. </strong></p><p><strong>Tencereyi ateşten alıp, baklalı sosu et dilimlerinin üstüne dökerek servis ediniz. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">Not: Limon soslu kuzu budu, etlere limon katmanın yaygın olduğu Balkanlardan alınmış bir kuzu yemeği tarifidir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000"></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 405251, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]LİMON SOSLU KUZU BUDU (BULGARİSTAN)[/COLOR] [LIST] [*]2 kg'lık bir kuzu budu (kemikleri ayıklanıp fazla yağları temizlenmiş) [*]4 diş sarımsak (uzunlamasma ince kıyılmış) [*]2 çorba kaşığı rafine yağ [*]1+1/2 tatlı kaşığı tuz [*]1 tatlı kaşığı karabiber [*]2 yumurtanın sarısı [*]1/4 su bardağı limon suyu [*]1 su bardağı tavuk suyu [*]500 gr bakla (haşlanmış) [*]1 çay kaşığı kekik [/LIST] Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Eti kesme tahtasına koyup, çeşitli yerlerinden yarınız. Yarıkların arasına sarımsakları yerleştirerek, üstüne rafine yağı dökünüz. Eti 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı biberle ovunuz. Rosto tepsisinin içine tel ızgara oturtup, üstüne eti yerleştirerek fırına sürünüz. Arasıra döndürerek 1,5 saat, keskin bir bıçağın ucu ete rahatça girene kadar pişiriniz. Bu arada küçük bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve tavuk suyunu karıştırıp bir kenara bırakınız. Tepsiyi fırından alıp, sarımsakları buttan çıkarınız. Budu kesme tahtası üstünde dilimleyiniz. Et dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, sosu hazırlayana kadar sıcak tutunuz. Rosto tepsisinde biriken et suyunun üstünden yağları alıp, suyu yumurtalı karışıma ekleyiniz. Karışımı büyük bir tencereye koyup hafif ateşe oturtunuz. Haşlanmış baklaları ekleyip, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı biberi ve kekiği serpiniz. Arasıra karıştırarak 8-10 dakika, koyulaşana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, baklalı sosu et dilimlerinin üstüne dökerek servis ediniz. [COLOR="#FF0000"]Not: Limon soslu kuzu budu, etlere limon katmanın yaygın olduğu Balkanlardan alınmış bir kuzu yemeği tarifidir. [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top