Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 403570" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">FIRINDA BULGAR DOLMASI </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kg dolmalık yeşil biber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 su bardağı pirinç </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>5 adet orta boy kuru soğan </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 yemek kaşığı domates salçası </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay bardağı sıvıyağ </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kg domates </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 demet taze nane, maydanoz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağı su </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çay kaşığı tuz, karabiber </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeklerini ayıklayın. Domatesi rendeleyin, soğanları yemeklik doğrayın. </strong></p><p><strong>Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırıp soğanları 7-8 dakika kavurun. Yıkadığınız pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar, 5 dakika kavurun. </strong></p><p><strong>Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ve rendelediğiniz domatesin yarısını ekleyin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu, tuz,karabiber, incecik kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Ilık hale gelmesini bekleyin. </strong></p><p><strong>Biberleri iç harcıyla doldurup tepsiye ağız kısımları yukarı bakacak şekilde dizin. Üzerine rendelenmiş domatesin kalanını aktarıp yeteri kadar tuz ve 4 yemek kaşığı sıvıyağı koyun. </strong></p><p><strong>Biberlerin tam üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip önceden ısıtarak 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika pişirin. İster ılık ister soğuk olarak servise sunun.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 403570, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]FIRINDA BULGAR DOLMASI [/COLOR] [LIST] [*]1 kg dolmalık yeşil biber [*]2 su bardağı pirinç [*]5 adet orta boy kuru soğan [*]1 yemek kaşığı domates salçası [*]1 çay bardağı sıvıyağ [*]1 kg domates [*]1/2 demet taze nane, maydanoz [*]1 su bardağı su [*]2 çay kaşığı tuz, karabiber [/LIST] Biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeklerini ayıklayın. Domatesi rendeleyin, soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırıp soğanları 7-8 dakika kavurun. Yıkadığınız pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar, 5 dakika kavurun. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ve rendelediğiniz domatesin yarısını ekleyin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu, tuz,karabiber, incecik kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Ilık hale gelmesini bekleyin. Biberleri iç harcıyla doldurup tepsiye ağız kısımları yukarı bakacak şekilde dizin. Üzerine rendelenmiş domatesin kalanını aktarıp yeteri kadar tuz ve 4 yemek kaşığı sıvıyağı koyun. Biberlerin tam üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip önceden ısıtarak 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika pişirin. İster ılık ister soğuk olarak servise sunun.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top