Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 403563" data-attributes="member: 10904"><p><strong><p style="text-align: center"><span style="color: #FF0000"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı</span></span></span></p><p></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">FUNİYKİ (BULGARİSTAN) </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Hamur:</span> </strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 adet yumurta </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve fincanı yoğurt </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve fincanı şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 adet kabartma tozu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 adet vanilya </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olana kadar un ekliyoruz.) </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Kreması: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kg süt </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 paket Ahududu aromalı nişasta(Bulgaristan malzemeleri satan pazarlarda bulunabilirsiniz.) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağı şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Yarım bardak su </strong></li> </ul><p><span style="color: #0000CD">Üzeri İçin: </span></strong></p><p><strong> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kâse öğütülmüş ceviz </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Tüm hamur malzemelerini derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bir kâsede nişastayı yarım bardak suyla topak olmadan karıştırıyoruz. Sütü tencereye koyup ılınınca nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Şekeri de ekleyip muhallebi oluncaya kadar pişiriyoruz. Muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakıyoruz. </strong></p><p><strong>Hamuru küçük parçalara ayırıp oklavayla yufkalar açıyoruz. Yufkalardan 12 cm genişliğinde şeritler kesiyoruz. Kestiğimiz külah kalıplarına doluyoruz. Sarma işlemini en alttan başlayarak yapıyoruz.(Sarma işlemi sırasında her şerit birazcık (1 mm kadar) diğerinin üstüne gelmeli, yani hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.) </strong></p><p><strong>Külahları sararken alt kısmının delik kalmamasına dikkat etmeliyiz, muhallebi oradan akabiliyor. </strong></p><p><strong>Önceden 180200 C ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz ve daha sıcakken külah kalıplarından dikkatlice çıkartıyoruz. Bir tepsiye koyup soğumalarını bekliyoruz. </strong></p><p><strong>Biraz soğuduktan sonra külahları muhallebiyle doldurup, külahın ağız kısmına öğütülmüş ceviz serpiyoruz. </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 403563, member: 10904"] [B][CENTER][COLOR="#FF0000"][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı[/FONT][/SIZE][/COLOR][/CENTER] [COLOR="#FF0000"]FUNİYKİ (BULGARİSTAN) [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]Hamur:[/COLOR] [LIST] [*]2 adet yumurta [*]1 kahve fincanı yoğurt [*]1 kahve fincanı şeker [*]1 adet kabartma tozu [*]1 adet vanilya [*]Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olana kadar un ekliyoruz.) [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Kreması: [/COLOR] [LIST] [*]1 kg süt [*]1 paket Ahududu aromalı nişasta(Bulgaristan malzemeleri satan pazarlarda bulunabilirsiniz.) [*]1 su bardağı şeker [*]Yarım bardak su [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Üzeri İçin: [/COLOR] [LIST] [*]1 kâse öğütülmüş ceviz [/LIST] Tüm hamur malzemelerini derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bir kâsede nişastayı yarım bardak suyla topak olmadan karıştırıyoruz. Sütü tencereye koyup ılınınca nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Şekeri de ekleyip muhallebi oluncaya kadar pişiriyoruz. Muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Hamuru küçük parçalara ayırıp oklavayla yufkalar açıyoruz. Yufkalardan 12 cm genişliğinde şeritler kesiyoruz. Kestiğimiz külah kalıplarına doluyoruz. Sarma işlemini en alttan başlayarak yapıyoruz.(Sarma işlemi sırasında her şerit birazcık (1 mm kadar) diğerinin üstüne gelmeli, yani hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.) Külahları sararken alt kısmının delik kalmamasına dikkat etmeliyiz, muhallebi oradan akabiliyor. Önceden 180200 C ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz ve daha sıcakken külah kalıplarından dikkatlice çıkartıyoruz. Bir tepsiye koyup soğumalarını bekliyoruz. Biraz soğuduktan sonra külahları muhallebiyle doldurup, külahın ağız kısmına öğütülmüş ceviz serpiyoruz. [/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top