Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Öküz HelvasıKavuralim
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1053531" data-attributes="member: 41"><p>[ATTACH=full]91716[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Öküz Helvası İçin Gerekli Malzemeler: </strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><p style="text-align: left"><strong>2 su bardağı un </strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ul"><p style="text-align: left"><strong>2 su bardağı üzüm pekmezi </strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ul"><p style="text-align: left"><strong>3 yemek kaşığı tereyağı</strong></p> </li> </ul><p><strong>Öküz Helvası Yapılışı:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kısık ateşte tereyağı iyice kızdırılır, içerisine un ilave edilir. Ezilerek sürekli karıştırılıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine pekmez ilave edilir, un pekmezi çekinceye kadar karıştırılır. Ocaktan indirilerek sıcak sıcak top haline getirilir. Sıcak ya da soğuk tüketilir. Kazan yöresinde soğuk ikram edilir. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1053531, member: 41"] [ATTACH type="full"]91716[/ATTACH] [B]Öküz Helvası İçin Gerekli Malzemeler: [/B] [LIST] [*][LEFT][B]2 su bardağı un [/B][/LEFT] [*][LEFT][B]2 su bardağı üzüm pekmezi [/B][/LEFT] [*][LEFT][B]3 yemek kaşığı tereyağı[/B][/LEFT] [/LIST] [B]Öküz Helvası Yapılışı: Kısık ateşte tereyağı iyice kızdırılır, içerisine un ilave edilir. Ezilerek sürekli karıştırılıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine pekmez ilave edilir, un pekmezi çekinceye kadar karıştırılır. Ocaktan indirilerek sıcak sıcak top haline getirilir. Sıcak ya da soğuk tüketilir. Kazan yöresinde soğuk ikram edilir. Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Öküz HelvasıKavuralim
Top