Bugün Öküz HelvasıKavuralim

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
okuz-helvasi.jpg


Öküz Helvası İçin Gerekli Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Öküz Helvası Yapılışı:

Kısık ateşte tereyağı iyice kızdırılır, içerisine un ilave edilir. Ezilerek sürekli karıştırılıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine pekmez ilave edilir, un pekmezi çekinceye kadar karıştırılır. Ocaktan indirilerek sıcak sıcak top haline getirilir. Sıcak ya da soğuk tüketilir. Kazan yöresinde soğuk ikram edilir.


Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Öküz Helvası İçin Gerekli Malzemeler:

aMel79j.jpg

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Öküz Helvası Yapılışı:


Kısık ateşte tereyağı iyice kızdırılır, içerisine un ilave edilir. Ezilerek sürekli karıştırılıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine pekmez ilave edilir, un pekmezi çekinceye kadar karıştırılır. Ocaktan indirilerek sıcak sıcak top haline getirilir. Sıcak ya da soğuk tüketilir. Kazan yöresinde soğuk ikram edilir.


Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
öküz yok bunun icinde :-))
 
Top