Bugün de Kuşkonmaz pişirelim

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Kuşkonmazı pişirmenin inceliklerine geçmeden önce onu nasıl ayıklayacağınızdan bahsetmek isteriz.​


  • Kuşkonmazı elinize aldığınızda üzerinde dikenli küçük yapraklar olduğunu fark edeceksiniz. İlk olarak onlardan kurtulmamız gerekiyor.
  • Bunun için ince uçlu bir bıçak kullanabilir ve bu dikenli sapından ayırabilirsiniz.
  • Kuşkonmazın daha kalın olan sapı daha ince olan gövdesiyle eş zamanlı pişmeyeceğinden sapını da biraz tıraşlamamız gerekiyor.​

  • Bu yüzden kalın kökünü salatalık soyucusu gibi aletlerle inceltin ve orta kısımla aynı kalınlığa ulaşmasına çalışın.
  • Ayrıca sapını da taze kısmı görünecek kadar kesmenizde fayda var.
  • Kuşkonmaz nasıl pişirilir​

Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz.​

  • Eğer kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymalısınız. Çünkü sapı ile uçlarının pişme süresi aynı olmayacaktır. Hatta bir kavanoz içinde bile tencereye yerleştirebilirsiniz.
  • Kuşkonmazı bol tuzlu ve iyice kaynamış olan suya koyun ve 2-3 dakikadan fazla haşlanmalarına izin vermeyin.
  • Ardından sudan çıkardığınız haşlanmış kuşkonmazları şoklama yöntemini kullanarak renklerini ve besin değerlerini korumasını sağlayın. Diğer bir deyişle haşlanmış kuşkonmazları 2 dakika kadar soğuk ve buzlu suda bekletin. Artık yemeklerinizin yanında garnitür olarak haşlanmış kuşkonmazları servis edebilirsiniz.
  • Fırında pişirmeyi tercih edecekseniz fırın kabına pişirme kağıdı serebilir, kuşkonmazları ekledikten sonra üzerine eriyen peynirlerden ve zeytinyağı ekleyip fırına verebilirsiniz.
  • Dilerseniz kuşkonmazı, ıspanak gibi diğer yeşilliklerde olduğu gibi tavada kavurabilir, üzerine yumurta kırarak da tüketebilirsiniz.​

  • Çiğ olarak salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Kısacası kuşkonmazı kullanacabileceğiniz birçok seçenek var ve onun her hali çok nefis.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kuşkonmazı hep duydum ama hiç yemedim. Şöyle bir şeymiş. :)

kuskonmaz.jpg
 
Top