bu soruları sormadan evlenmeyin

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Siz siz olun bu soruları sormadan evlilik kararı almayın...

Evlenmeden önce kadınların müstakbel kocalarına soru sormaları gerektiği, soruların önem taşıdığı, doğru soruyu sorup, doğru cevap alanların evliliklerinin daha uzun sürdüğü saptandı.

Nikah masasına doğru yürümeden önce müstakbel eşinizi gerçekten tanıyıp tanımadığınızın, isteklerinizin ortak olup olmadığının önemli olduğu ortaya çıktı.

İŞ HAKKINDA MUTLAKA SORMANIZ GEREKENLER

Mesleğini isteyerek mi seçtin? Haftada ne kadar saat iştesin? İşle ilgili hayallerin nedir? Emeklilikte neler yapmayı hayal ediyorsun? Çalışmayı bıraktığında ne yapmayı planlıyorsun? İşinin gereklilikleri nelerdir? (Örneğin sık seyahat eder misin, evde çalışmak ya da acil durumlarda işte olmak zorunda mısın?)

MADDİ DURUMU HAKKINDA

Para biraz zor bir konu. Çoğu çift evlendikten sonra ne kadar harcandığı konusunda tartışmaya başlıyor. Para hayatımızın her alanında olduğu için bu soruları mutlaka sorun...

YILLIK GELİRİ HAKKINDA

Evlendikten sonra banka hesaplarımız ayrı mı yoksa ortak mı olacak? Borçların ya da alacakların var mı? Aile bütçesi olması önemli mi? Çok para kazanmak senin için çok önemli mi?

CİNSELLİK HAKKINDA

Erkekler ve kadınlar farklı cinsel beklentilere sahip olabilir. Erkekler cinsellik konusunda daha cesurdur, kadınlar ise daha çekingen ve utangaç. Çiftlerin cinsellik konusunda beklenti ve korkularını konuşmaları gerekiyor..."

İşte cinselliğe dair sormanız gerekenler.. Spesifik cinsellik hareketleri seni huzursuz eder mi? Cinsellik sende huzursuzluk yaratır mı? Evetse niçin? Hayırsa niçin? Cinsellik için o modda olman gerekir mi? Ne sıklıkta birlikte olmak istersin? İyi bir evlilikte cinsel bağlılık gerekli midir?

ÇOCUK HAKKINDA

Çocuklar, iki kişilik ailenin kalabalıklaşmasına ve yaşamın değişmesine sebep olur. Evlendiğinizde hiç çocuk sahibi olmak istemiyorsanız ya da daha uzun süre sonra istiyorsanız bunu partnerinizle mutlaka paylaşmalısınız.

Çocuk istiyor musun? Ne zaman? Kaç tane? Çocuk sahibi olmana imkan var mı? Çocukların bazı ruhsal veya dini kurumlara gitmesini istiyor musun? Çocuklarının yakınında olmasını mı istersin? Çocuk eğitiminde ne tür bir disipline inanıyorsun? Erkek çocuklara kız çocuklar gibi mi davranılmalı? Aynı kurallar mı uygulanmalı? Aynı davranışlar cinsiyetlerini nasıl etkiler?

İNANÇ HAKKINDA

Evlilikte dini inançlar da yaşamı etkilediği için önemlidir. Bu konuda da ona sorular yöneltmelisiniz.. İnançların kuvvetli mi? Dini bir yere üye misin? Eşinin yaşamını dini kurallara göre sınırlandırır mısın?
 

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
işte bunları sorunca boşanmalar eskiye göre 20 -30 kat arttı...onun veya benim hayatım olmayacak,biz olacak diye bakmak lazım konuya,evlilik ticaret değil...aşkın içine maddiyat girdiği an aşk yok olur,gecekondu da otursam mutlu olurum ben bu adamla veya kadınla demeniz lazım...hoş günümüz hayatları özentiden ibaret bunu biliyorum ama sağlam evliliğin temelinde maddiyat yoktur...
 
Top