Bu Kelimelerden Uzak Durun

rehber85

Özel Üye
Özel üye
07.06.2007

Bu Kelimelerden Uzak Durun

Bilgisayar güvenliği uzmanları, bir internet arama motorundan bulunan siteye tıklandığında yüzde 4 casus yazılım veya bilgisayar virüsü bulaşma ihtimali bulunduğu uyarısı yaptılar.
Anti virüs yazılım şirketi McAfee tarafından yapılan bir araştırmada, sadece ABD’deki kullanıcıların kendilerini online güvenlik sitelerine götürmesi amacıyla ayda 276 milyon civarında arama yaptıkları ortaya çıktı.

Virüsle mücadele şirketinin, internetin beş büyük arama motoru, webdeki aramaların yüzde 93’ünü oluşturan Google, Yahoo, MSN, AOL ve Ask’da yaptığı araştırmada, American On Line (AOL) şirketi en güvenli, Yahoo ise en riskli çıktı. AOL’de yapılan aramalarda sitelerin yüzde 2,9’u, Yahoo’da ise yüzde 5,4’ünün riskli olduğu belirlendi.

McAfee şirketinin araştırmasında, webde yapılacak en tehlikeli aramaların da dijital müzik paylaşımının olduğu P2P siteleri olduğu ortaya çıktı.

“Bearshare” P2P sitesi yüzde 45,9 ile en riskli sonucu verirken, bunu yüzde 37,1 “Limewire”, yüzde 34,9 ile “Kazaa” ve yüzde 32 ile “Winmix” izledi.

Diğer riskli arama kelimelerinin de yüzde 42 ile “screensavers” (ekran koruyucu) ve yüzde 31,1 ile “wallpapers” (duvar kağıdı) olduğu belirlendi.



ntvmsnbc
 

Melek

Özel Üye
Özel üye
bu bilgiler için çok teşekkür ederiz eskiden bende limewire kullanıyordum diğer arkadaşlarımızda bilgilenmiş olurlar
 
Top