• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu yarışma düzenlendi. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada katilmanizi bekliyoruz...

Bu Bitkinin Adı Nedir?

jeriko

Özel Üye
Özel üye
Genelde metruk arazilerde çıkar. İzmir'de yol kenarlarında çok görülür.
Koyu yeşil ve tüylü yaprakları, sarı çiçekleri, nanemsi, çok az biberiyemsi, çok az da kekiğimsi bir kokuya sahiptir.
Kokusu çok keskindir.
Yapışkan bir özsuyu vardır.
Koparıldığında soyulduğu için kolay kolay gövdesinden ayrılmaz. Yani koparıldığında bir tarafı kabuk gibi soyulur ve sert olduğundan çok kuvvet harcayarak çekilir.
Özsuyunun tadı acıdır...
Umarım yeterince tanıtabilmişimdir.
Bu bitkinin (otun) adı nedir?

Çok az biberiyemsi kokuya sahip dediğine göre biberiye değil.Açıkcası bu bitkiyi bende bilmiyorum.Birisinin sorusu üzerine burada sordum.Soranda bilmiyor öğrenmek amacıyla soruyor.

Keten .. Tohumu Bitkisi tum verıler eşleşiyor .. Keten çiçegide denılıyor .. ola bilirmi koular eşleştide ..

Ben araştırdım biberiye diye çıkıyo ama bilemedim tam olarak çünkü bende kullandım bu çayı zayıflatıyo:D

Keten .. Tohumu Bitkisi tum verıler eşleşiyor .. Keten çiçegide denılıyor .. ola bilirmi koular eşleştide ..
Elimde sadece konuyu açarken kullandığım tanım var.Onun dışında bende bir şey bilmiyorum.Ancak birisi çıkıp ben biliyorum bu şu bitkidir demesi lazım.:)İlginiz içinde hem Berene hemde Sana teşekkür ediyorum.Yeni fikirlerde gelecektir sanırım.

hanı azcık su koku bu koku yazıyor ya izmirde yol kenarında bulunuyor hepi tutyor kabuklu taşıması zor vs bu cıktı bende tam bılmıyorum tanıma gore baktım

Şuanda İzmir'de olduğum günleri canlandırıyorum gözümde yol kenarındayım arkadaşlarla yürürken ne garip çiçek böcek bitki isimleriniz var diyorum:D:D İşteeee gördüm tam ayağımın dibinde :zip ama adı aklıma gelmiyor malesef.Sinir oldum arayıp teyzeme soracağım sonra dalga geçicek soramıyorum :(:(

Geri