BTK En Çok Aranan Numarayı Açıkladı: Bu Senenin En Çok Aranan Numarası 182

Anadolu Ajansı'nın BTK'nın yayınladığı bilgileri kullanarak aktardığı bilgilere göre, mobilden en çok aranan numaranın hastane randevusu alınan 182 olduğu açıklandı. Benzer şekilde 82,8 milyar SMS atılırken, 51 milyon MMS atıldı.

2018 yılının mobil verileri birer birer açıklanmaya devam ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun açıklamış olduğu Pazar Verileri Raporu, geride bıraktığımız senede en çok aranan numaraların sırasıyla hastane randevu, sıhhi imdat, elektrik arıza, polis imdat ve çalışma ve sosyal güvenlik iletişim merkezi numaraları olduğunu ortaya koydu.

Hastane randevusu almak için yapılan çağrı süresi ortalama olarak 3 dakikayı geçerken, sabit ev hatlarından en çok aranan yer Almanya oldu. Almanya'yı İngiltere, ABD, Afganistan ve Fransa takip etti.

BTK, benzer şekilde 3 mobil operatörün ayrı ayrı bilgilerini de açıkladı. Buna göre Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone kullanıcılarının en çok aramış olduğu numaralarda pek bir değişiklik görülmezken sadece ufak sıralama farklılıkları olduğu gözlendi.

Üç operatör toplamında atılan SMS sayısının 82 milyar 830 milyon olarak açıklanırken, MMS'te bu sayı 51 milyon 3 bin oldu. Bu miktarlar ise geçen seneye göre daha az.
cep-telefonu.jpg
 
Top