Böyle Skandal Görülmedi!

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
Böyle skandal görülmedi!


Fenerbahçe Ülker, "hükmen yenik sayılırsınız" denerek kandırıldı! hakemler, talimatlarda olmayan bir şekilde, video görüntülerinde solomon'un pozisyonuna bakarak karar değiştirdiler ve maçın sonucuna etki ettiler.


***

Skandal!

Biten maçı TV'den tekrar izleyip uzatan hakemler dün ağız değiştirdi. Çünkü video kayıtları ile sonuç değiştirilemiyor.

Potada, F.Bahçe-TOFAŞ Türkiye Kupası maçında hakem skandalı yaşandı. Cuma günü Konya'da oynanan maçı sarı-lacivertliler normal sürede Solomon'un 3 sayılık basketi ile 76-75 kazanmıştı. Ancak hakemler Solomon'un basketini TV kaydından tekrar izleyip ayağının çizgide olduğunu görünce karar değişitirip karşılaşmayı uzatmaya götürdü. İki takım tekrar sahaya çağrıldı. Uzatmada gülen bu kez 92-90'la TOFAŞ oldu.

Aramızda konuştuk!
Ancak Basketbol Federasyonu'nun 2006-07 sezonu yarışma yönergesinde, "Video kayıtları.. bir oyunun sonucunu belirlemek ya da değiştirmek amacıyla kullanılamaz.." yazıyor. Bu talimata göre maçta kural ihlali yapıldı. Önceki gün 'kurallar değişti' diyerek F.Bahçe'yi sahaya çıkaran hakemler dün "Soyunma odasında aramızda konuşup atışın 2 sayı olduğuna karar verdik" dediler. F.Bahçe'nin maç sonucuna itiraz etmesi bekleniyor...
 

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
TOFAŞ-F.Bahçe Ülker maçının hakemine 3 maç ceza
___________________________________________
Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), Tadım Türkiye Kupası'nda TOFAŞ ile Fenerbahçe Ülker takımları arasında oynanan maçın başhakemi Serkan Emlek'e 3 hafta maç yönetmeme cezası verdi.

MHK, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden söz konusu maçla ilgili bir açıklamada bulundu.
Sitede yer alan “29.09.2006 tarihli TOFAŞ-Fenerbahçe Ülker maçının sonunda Fenerbahçe Ülker takımı oyuncusu Willy Solomon'un rakip potaya kullandığı atışın başhakem Serkan Emlek tarafından önce 3 sayı olarak, daha sonra da 2 sayı olarak karar açıklaması beraberinde tartışmalı değerlendirmelere yol açmıştır” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Oyun Kuralları Talimatı'nın 44.2.6 maddesi, (sayının iptali veya edilmemiş sayı verilmesi hatası düzeltildikten sonra oyun hatanın düzeltilmesi için durdurulan yerden topu oyuna sokma hakkı olan takım tarafından yeniden başlatılır) demektedir. Bu nedenle baş hakemin 3 sayı kararını düzelterek 2 sayı olarak karar vermesi Basketbol Oyun Kuralları 2006'ya göre uygundur. Bu olayda hatalı olarak değerlendirilecek husus, başhakem ve yardımcı hakemlerin karar düzeltme kararını soyunma odasına gitmeden önce sahada vermeleri yerine, soyunma odasında yapılan istişareden sonra açıklanmış olmalarıdır. Ayrıca bu kararı düzeltilmesi için televizyondan yararlanılması uygulaması müsabaka ve hakem talimatlarında yer almamaktadır. Başhakemin bu yönde yaptığı açıklamalar geçerli değildir. Son derece kolay bir karar düzeltmesini farklı ve hatalı değerlendirmelere sebebiyet vermesi nedeniyle müsabakanın başhakemi Serkan Emlek'e Merkez Hakem Kurulu tarafından 3 hafta müsabaka yönetmeme cezası verilmiştir.”...
 
Top