• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Borsa da TE Nedir Ne Demektir?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Borsa da yatırım yapan yatırımcılar borsa ile ilgili bazı terimleri öğrenmelidir.

Borsada Te’nin açılımı Teorik Eşleşmedir.
Yatırımcılar hisse senedi piyasası açılmadan önce yada sürekli işlem saatlerinde devre kesici uygulamasına konu edilen hisse senetlerinin, alıcıların ve satıcıların toplamına göre belirlenen fiyatı, hisse fiyatı hareket etmese de görebilmektedir.

Bu arada konunun daha iyi anlaşılması için Teorik Eşleşme Nedir? başlıklı yazıyı okumanız önerilir.

Borsada TE ile sürekli işlem seansı başlamadan önce 09:40 ile 10:00 saatleri arasında girilen emirlere göre hissenin denge fiyatını görebilirsiniz. Ayrıca devre kesici uygulamasına konu olan hisselerin devre kesici süresince emir iletimleri doğrultusunda teorik fiyatını görebilirsiniz.

Tek fiyattan emir toplanan hisse senetleri için belirlenen işlem saatleri vardır. İki işlem saati arasında verilen emirlere göre hissenin teorik fiyatı te ile görülebilir. Genellikle borsada Trade yapan yatırımcılar tarafından tercih edilirler.

Sosyal paylaşım platformlarında hisse hakkında Te gören var mı? Te kaç? Te gören yazabilir mi? Gibi sorular soranların cümle içinde kullandığı TE ifadesinin anlamını anlatmaya çalıştım. Borsada te ne demek? Konusunun sonuna geldik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Kaynak: Paradan.net
 
Top