• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Börek Lezzetinde Kek

Gül 34

Usta

Börek Lezzetinde Kek Malzemeleri​

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket margarin
  • 100 gram beyaz peynir
  • 4 adet patates
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Bir avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
kek.jpg

Börek Lezzetinde Kek Yapılışı​

  • Öncelikli olarak börek içerisine konulacak malzemeler hazırlanır.
  • Patatesler soyularak dört eşit parçaya ayrılır ve haşlanır.
  • Çok yumuşamadan haşlanan patatesler küçük küp şekilleri halinde doğranır.
  • Bir adet kuru doğan soyularak rendelenir.
  • Derin bir kap içerisine üç adet yumurta kırılır.
  • İçerisine süt ve eritilmiş tereyağı da ilave edilir.
  • İyice çırpılması ardından rendelenen kaşar peyniri ve ufalanan beyaz peynir de kek hamuru içerisine eklenir.
  • Doğranan patatesler ve rendelenen kuru soğanlar da kek içerisine ilave edilerek iyice karıştırılır.
  • Hazırlanan kek hamuru içerisine tuz karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozlar da ilave edilerek iyice karıştırılır.
  • Hemen ardından iki paket kabartma tozu ve alabildiği kadar un da kek harcı içerisine eklenerek iyice karıştırılır.
  • Kek kalıbının içerisi margarin ile iyice yağlanır. Kekin kalıptan kolay çıkabilmesi adına çok ince bir katman un serpilir.
  • Hazırlanan kek karışımı kek kalıbı ya da tepsine ilave edilir.
  • Üzerine arzuya göre çörek otu ilave edilir.
  • Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilerek servise hazır hale getirilir.


Afiyet olsun.
 
Top