Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Sağlık
Alternatif Tıp
Böbrek taşlarına doğal çözüm
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Çağlayağmur" data-source="post: 994287" data-attributes="member: 62850"><p><span style="font-size: 18px">Fitoterapi Uzmanı Yiğit Gümrü anlattı: Bugüne kadar adı pek bilinmeyen gilaburu bitkisinin böbrek kumu ve taşlarını erittiğini belirten Gümrü; konuyla ilgili şu bilgileri verdi…</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]76758[/ATTACH]</p><p></p><p>Ülkemiz şifalı bitkiler yönünden tam bir hazinedir. Bu hazinenin en kıymetli parçalarından gilaburu, Kuzey ve Orta Anadolu'da orman kenarlarında yetişir ve özellikle Kayseri'de üretilip geleneksel bir içecek olarak tüketilir. Eylül-Ekim ayları arasında hafifçe yumuşamaya başlayan bu meyvenin yine bu aylar içinde toplanması gerekir. Eğer geç kalınırsa meyvelerin rengi koyulaşır ve tadı acılaşır.</p><p></p><p></p><p><strong>AĞRILARA İYİ GELİR</strong></p><p></p><p>Popülerliği giderek artan gilaburu, dünya genelinde kullanılan tıbbi bir bitkidir. Taze meyvelerden elde edilen gilaburu özsuyu, böbrek kumu ve taşlarını eriterek idrar yoluyla vücudumuzdan atılmasını sağlar. Ayrıca gilaburu menstural düzensizlik (adet düzensizliği) ve ağrılarda da yaygın olarak kullanılır.</p><p></p><p></p><p><strong>NASIL HAZIRLANIR?</strong></p><p></p><p>Bu mucize bitkiden fayda sağlamamız için özsuyunu hazırlamak gerekir. Bu çok kolaydır. Toplanmış meyveler suyla iyice yıkanır.10-15 derece arası bir sıcaklıkta temiz bir kap içinde üç ay boyunca bekletilir. Bu süre sonunda içilecek kadar bir kısım beklemiş meyveyi bir kese içine koyarak sıkmak gerekir. Bu yolla meyvenin özsuyu elde edilebilir. Her kullanımda bir bardak özsu çıkacak kadar taze meyvenin sıkılması önerilir. Çünkü taze tüketmek görülecek faydayı artırır. Gilaburu ayrıca gıda takviyesi olarak da doktora danışılarak kullanılabilir.</p><p></p><p></p><p><strong>NE KADAR TÜKETİLMELİ?</strong></p><p></p><p>Gilaburu özsuyu, günde bir bardak olacak şekilde gece son idrardan sonra içilir. Böylece idrar yollarının temizlenmesi, böbrek taşı ve kumun eritilmesi hızlanır. İdrar çıkışında gözle görülür artış sağlanır. Bir ay boyunca kullanılması gerekir. Toplam kullanım süresinin iki ayı geçmemesi önerilir. Bu süreç mutlaka doktor bilgisi dahilinde olmalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.</p><p></p><p>alıntı...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Çağlayağmur, post: 994287, member: 62850"] [SIZE=5]Fitoterapi Uzmanı Yiğit Gümrü anlattı: Bugüne kadar adı pek bilinmeyen gilaburu bitkisinin böbrek kumu ve taşlarını erittiğini belirten Gümrü; konuyla ilgili şu bilgileri verdi…[/SIZE] [ATTACH type="full" alt="gilaburu"]76758[/ATTACH] Ülkemiz şifalı bitkiler yönünden tam bir hazinedir. Bu hazinenin en kıymetli parçalarından gilaburu, Kuzey ve Orta Anadolu'da orman kenarlarında yetişir ve özellikle Kayseri'de üretilip geleneksel bir içecek olarak tüketilir. Eylül-Ekim ayları arasında hafifçe yumuşamaya başlayan bu meyvenin yine bu aylar içinde toplanması gerekir. Eğer geç kalınırsa meyvelerin rengi koyulaşır ve tadı acılaşır. [B]AĞRILARA İYİ GELİR[/B] Popülerliği giderek artan gilaburu, dünya genelinde kullanılan tıbbi bir bitkidir. Taze meyvelerden elde edilen gilaburu özsuyu, böbrek kumu ve taşlarını eriterek idrar yoluyla vücudumuzdan atılmasını sağlar. Ayrıca gilaburu menstural düzensizlik (adet düzensizliği) ve ağrılarda da yaygın olarak kullanılır. [B]NASIL HAZIRLANIR?[/B] Bu mucize bitkiden fayda sağlamamız için özsuyunu hazırlamak gerekir. Bu çok kolaydır. Toplanmış meyveler suyla iyice yıkanır.10-15 derece arası bir sıcaklıkta temiz bir kap içinde üç ay boyunca bekletilir. Bu süre sonunda içilecek kadar bir kısım beklemiş meyveyi bir kese içine koyarak sıkmak gerekir. Bu yolla meyvenin özsuyu elde edilebilir. Her kullanımda bir bardak özsu çıkacak kadar taze meyvenin sıkılması önerilir. Çünkü taze tüketmek görülecek faydayı artırır. Gilaburu ayrıca gıda takviyesi olarak da doktora danışılarak kullanılabilir. [B]NE KADAR TÜKETİLMELİ?[/B] Gilaburu özsuyu, günde bir bardak olacak şekilde gece son idrardan sonra içilir. Böylece idrar yollarının temizlenmesi, böbrek taşı ve kumun eritilmesi hızlanır. İdrar çıkışında gözle görülür artış sağlanır. Bir ay boyunca kullanılması gerekir. Toplam kullanım süresinin iki ayı geçmemesi önerilir. Bu süreç mutlaka doktor bilgisi dahilinde olmalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. alıntı... [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Alternatif Tıp
Böbrek taşlarına doğal çözüm
Top