Bize neler oluyor, biz nere gidiyoruz, hayat nereye gidiyor,

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Herşeye Kendimizle Başlamalıyız..

Her gün gazetelerde, televizyonda onlarca haber okuyup, izliyoruz. İnsan düşünmeden edemiyor biz nereye gidiyoruz, hayat nereye gidiyor diye…
Çocuklar çocuk olmaktan çıktı birer suçluya dönüştüler, insanlar artık çalışarak evlerini geçindirmek yerine çok daha kolay yollara başvurmaya başladılar. Eski zamanların en güzel gelenekleri bir bir tarih olmaya başladı ve bizler elimizde güzel olan ne varsa kaybediyoruz artık. Bunu sorumlusu kim? Bunu sorumlusu yine bizler değil miyiz? Zamana teslim olup elimizdeki her şeyi kaybetmekte bir an bile tereddüt etmeyen bizler? Kimse kimseyi suçlamasın, kimse başka şeylerden dert yanmaya kalkmasın. Herkes önce kendindeki yanlışları düzeltsin.

İnandığım şey bir toplumun düzelmesi için insanların tek tek kendilerini düzeltmeleri gerektiğidir. Erdem, ahlak, başkalarına saygı, toplum kurallarına uymak açısından kendi hareketlerine dikkat etmesi gerektiğidir. Eğer biz kendi hareketlerimiz üzerinde düşünmüyor, en iyiyi bulmak için gayret sarf etmiyorsak, şikayet etmek gibi bir hakkımız yoktur. Sen sokaklara çöp atarken, birinin gelip senin bahçene çöp dökmesine kızamazsın. Buna kızmak için önce sen aynı şeyi yapmayacaksın.
Bu nedenle eğer içinde yaşadığımız toplumun güvenli bir geleceğe yol almasını istiyor, temiz ve bozulmamış bir toplum içinde yaşamayı arzuluyorsak ilk olarak işe kendimizden başlamak zorundayız. Tıpkı o sözde olduğu gibi “İnsanı düzeltirsek, dünya da düzelir.”
 

Safir

Özel Üye
Özel üye
Ne zamanın ne de dünyanın bir suçu yok, onlar gerektiği gibi yapmaları gerekeni yapıyorlar.. Yazıda denildiği gibi bozulan bizleriz, insanı insan yapan değerleri söküp alırsanız başka vasıflarla yaşamaya devam ediyor İnsanoğlu dediğimiz varlık.. Ama o vasıflar başka hiçbir canlıda olmayan özellikler..!
Karanlığa doğru hızla ilerliyoruz.. Önce kendimizden başlamak üzere etrafımızdakileri de bir şekilde toparlamamız gerekiyor..
 
Top