• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Bize de mi lo lo

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Halk arasında çokça kullanılan "Bize de mi lo lo" deyiminin ortaya çıkışı ile ilgili birden çok rivayet vardır. Genel olarak, "beni herkesle bir mi tutuyorsun?", "başkalarının hakkını yiyorsun, yamuk yapıyorsun, bari bize yapma" anlamlarında kullanılmaktadır.

Ortaya çıkışı ile ilgili rivayetlerden bazıları...

Rivayet 1​

Adam ödeyemeyeceği kadar borca girer, alacaklılar her gün kapısını aşındırmaktadır. Bir başka arkadaşı ona akıl verir: gelenlere sağır dilsiz taklidi yaparsın der. Borçlu artık tüm alacaklılara "lo lo" vb. diye hitap etmekte ve bundan bunalan alacaklılar da artık gelmemektedir.

En sonunda tüm alacaklılar dağıldıktan sonra, ona bu aklı veren alacaklı arkadaşı gelir ve alacağını ister. Adam ona da "lo lo" diyince, bizimki "herkese lo lo da, bize de mi lo lo lan" deyiverir.

Rivayet 2​

Bir gün adamın biri pazarcıyla bir sebepten münakaşaya başlamış ve kahramanımız sonunda kendini tutamayarak pazarcıya okkalı bir küfür savurmuş. E tabi pazarcıda arkadaşı mahkemeye vermiş. Adam ettiğine bin pişman, pazarcıdan özür üstüne özür diliyor ama pazarcı yumuşamıyor. Adam ümitsiz durumu bir arkadaşına anlatmış. “Mahkemelerde itibarım iki paralık olacak” diye hayıflanmış. Arkadaşı: “Ben seni bu dertten kurtarırım ama on altın isterim” Adam çaresiz kabul etmiş. “Ne yapmam lazım söyle, ben bu davadan yırtayım on altının lafı olmaz “ demiş. Arkadaşı: Mahkemeye çıktığında hiç konuşma, sadece “lo lo lo” de. Hâkim seni dilsiz sanınca davada kendiliğinden düşer”

Duruşma günü gelmiş arkadaşının dediğini yapınca beraat etmiş, sevinç içinde eve dönerken arkadaşı çevirmiş yolunu: “Hani bizin on altın?” adam rolüne kendisini o kadar kaptırmış ki “lo lo” diye cevap vermiş. Arkadaşı da, “Ulan demiş, bize de mi lo lo!”
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Benim arkdasim var ilk basta bilmiyordum ne oldugu iki cumleden biri le le deyip duruyorr ama sora miyorumda ne oldugunu baska bir arkdasta lele takmis ismini bugunde

YoRuMSuZ bunu paylasinca tam oldu :)) bayanlara le beylere lo :))​

 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
mW5cPB5.jpg

Bizedemi lolo
 
Top