Biz Birbirini Olduğu Gibi Kabul Eden Ailesiyiz (Aile Katılım Etkinliği)

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Biz Birbirini Olduğu Gibi Kabul Eden Ailesiyiz

Her gece yatarken o gün size söylenen ve sizin söylediğiniz en güzel sözü hatırlayın. O günkü güzel sözlerin hatırlamakta zorlanmıyorsanız, yarın bu sözleri bolca kullanmaya çalışın. Yaydığınız pozitif enerji size fazlasıyla geri dönecektir.

Eşinize ve çocuğunuza başkalarının yanında “seni seviyorum” deyin. Sevginiz utanmayı hak etmez.

Kendi giyeceklerinizi geceden “ çocuğunuzla beraber” ya da onun göreceği şekilde siz hazırlayın. Ne giyeceğinize karar vermiş olmanız ve önceden hazırlığınızı yapmış olmanız çocuğunuzun düzenli olma, plan yapma, zamanı kullanma becerilerini geliştirmesine yardımcı olur.

Ne kadar kızgın, çaresiz olursanız olun asla çocuğunuzu korkutmayın. Çocuklar zaman içinde korkuttuğunuz şeylerden korkmamayı öğrenirler. Ama sizden korkmasından vazgeçiremezsiniz. Bu da zamanla aranızda kapatılması zor bir uzaklık doğurur. Çocuklarımızın bizim emniyetli yakınlığımıza ihtiyaçları vardır.

Çocuklar dile getirmeseler bile, kendileri okuldayken sizlerin nerede ve ne yapıyor olduğunuzu merak ederler. O okuldayken nerede ve ne yapıyor olduğunuzu söyleyin. Sizin bu paylaşımınız çocuğunuzun merakını giderir, kendini önemli ve güvenli hissetmesine neden olur.

Hayatınızda sizi etkileyen öğretmenleriniz oldu ise bunu eşinizle çocuğunuzla paylaşın. Öğretmeninizin sizi etkileyen özelliklerini söyleyin. Çocuğunuz ve eşinizle kendilerini etkileyen öğretmenleri ya da diğer kişilerin özellikleri hakkında konuşun.

Ailece sessiz film oynayın. Bir eylemi, bir nesneyi tanıtın.

Çevrenizdeki ses çıkaran “ her şeye “ dikkat edin. Ne kadar çok ses kaynağı olduğunu fark etmek ilginç olacaktır.

Evde tuzluklarınızı siz mi dolduruyorsunuz? Çocuğunuzun bunu başarabilecek kadar büyüdüğünü görmek isterseniz oma fırsat verin. Bu onun ilk denemesi ise daha fazla yardıma ihtiyacı olabilir.

Çocuğunuz uyandığında bulabileceği küçük bir sürprizle onu mutlu edin. Alışılmamışın dışında şeyler hepimizi heyecanlandırır ve benzer şekilde davranma cesareti bulmamıza yardımcı olur.

Aynada çocuğunuzla birbirinizi izleyin. Benzer ve farklı özelliklerinizi konuşun. Size ve eşinize benzeyen özellikleri olsa da onun dünyada tek ev eşsiz olduğunu söyleyin. Kendini özel hissedecektir.

Çocuğunuz anaokuluna başladıktan sonra 10–15 gün sonra evden okula bir mektup yazın, okula başladıktan sonra gözlemlediğiniz “ olumlu birkaç özelliğini “ belirtin. Bu, çocuğunuzun anaokuluna karşı olumlu tutum geliştirmesine yardımcı olur.
 
Top