Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bitlis yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 463827" data-attributes="member: 78941"><p>DOMATES ŞİLESİ (BİTLİS) </p><p></p><p>Malzeme </p><p>Domates 4 orta boy </p><p>Tereyağı yada margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı </p><p>Su 7 su bardağı </p><p>Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı </p><p>Tuz 2 tatlı kaşığı </p><p>Porsiyon Adedi: 8 </p><p></p><p>YAPILIŞI </p><p>Domatesler yıkanır, kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Bir tencerede yağ ile domates 1-2 dakika kadar kavrulup üzerine sıcak su dökülür. Kaynayınca bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (biraz sulu olması gerekir). Bekletmeden servis yapılarak tüketilir.(K.K.Yerlikaya) </p><p></p><p>NOT: Tarif Bitlis Yöresinden alınmıştır. "Şile" Yöresel terim olup çeşit "Sulu Pilav" olarak tanımlanmıştır. Ispanaklı, lahanalı ve soğanlı şile gibi çeşitleri vardır. Bulgur bekleme sırasında suyunu çekeceğinden hemen tüketilmeyecek ise su miktarı artırılmalıdır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 463827, member: 78941"] DOMATES ŞİLESİ (BİTLİS) Malzeme Domates 4 orta boy Tereyağı yada margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı Su 7 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 8 YAPILIŞI Domatesler yıkanır, kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Bir tencerede yağ ile domates 1-2 dakika kadar kavrulup üzerine sıcak su dökülür. Kaynayınca bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (biraz sulu olması gerekir). Bekletmeden servis yapılarak tüketilir.(K.K.Yerlikaya) NOT: Tarif Bitlis Yöresinden alınmıştır. "Şile" Yöresel terim olup çeşit "Sulu Pilav" olarak tanımlanmıştır. Ispanaklı, lahanalı ve soğanlı şile gibi çeşitleri vardır. Bulgur bekleme sırasında suyunu çekeceğinden hemen tüketilmeyecek ise su miktarı artırılmalıdır. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bitlis yemekleri
Top