Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bitlis yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 463823" data-attributes="member: 78941"><p>MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (BİTLİS) </p><p></p><p>1 su baradğı Yeşil Mercimek </p><p>1 yemek kaşığı Margarin </p><p>2 su bardağı pilavlık Bulgur </p><p>1 adet Soğan </p><p>6 çay kaşığı Domates Salçası </p><p>1 çay kaşığı Tuz </p><p>Karabiber </p><p>4 su bardağı Et Suyu </p><p>1 çay kaşığı Pul Biber </p><p></p><p>Mercimeği üzerine çıkacak kadar sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Sonra da yıkayıp süzün. Soğanı incecik yemeklik doğrayın. Yağı ve soğanları geniş bir teflon tencereye koyun. Orta ısılı ateşte 2-3 dakika kavurup salçayı katın ve 2 dakika daha kavurun. </p><p>Diğer taraftan, mercimekleri süzüp soğanların üzerine aktarın. Sıcak haldeki et ya da tavuk suyunun 1 su bardağı kadarını da ekleyin. Mercimek pirinçten daha uzun sürede piştiği için mercimeği 10 dakika kadar, hafifçe pişirin. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ve kalan 3 su bardağı et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi serpiştirip orta ıslı ateşte pilav suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. </p><p>Pilav suyunu tamamen çekince ocağın altını iyice kısıp pilavı kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan pilavı 30 dakika kadar dinlendirip demlendirin. Pilavı servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştırın ve kırmızı pulbiberi serpiştirin. </p><p>İsterseniz ince kıyılmış yarım demet maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servise sunun. Yanında mutlaka ayranla ikram edin. Bu pilava soğanla birlikte kavrulmuş kıyma da katılabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 463823, member: 78941"] MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (BİTLİS) 1 su baradğı Yeşil Mercimek 1 yemek kaşığı Margarin 2 su bardağı pilavlık Bulgur 1 adet Soğan 6 çay kaşığı Domates Salçası 1 çay kaşığı Tuz Karabiber 4 su bardağı Et Suyu 1 çay kaşığı Pul Biber Mercimeği üzerine çıkacak kadar sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Sonra da yıkayıp süzün. Soğanı incecik yemeklik doğrayın. Yağı ve soğanları geniş bir teflon tencereye koyun. Orta ısılı ateşte 2-3 dakika kavurup salçayı katın ve 2 dakika daha kavurun. Diğer taraftan, mercimekleri süzüp soğanların üzerine aktarın. Sıcak haldeki et ya da tavuk suyunun 1 su bardağı kadarını da ekleyin. Mercimek pirinçten daha uzun sürede piştiği için mercimeği 10 dakika kadar, hafifçe pişirin. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ve kalan 3 su bardağı et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi serpiştirip orta ıslı ateşte pilav suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Pilav suyunu tamamen çekince ocağın altını iyice kısıp pilavı kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan pilavı 30 dakika kadar dinlendirip demlendirin. Pilavı servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştırın ve kırmızı pulbiberi serpiştirin. İsterseniz ince kıyılmış yarım demet maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servise sunun. Yanında mutlaka ayranla ikram edin. Bu pilava soğanla birlikte kavrulmuş kıyma da katılabilir. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bitlis yemekleri
Top