Bitli kurabiye

KuMRu

Sessize aldım dünyayı huzuru dinliyorum 🌼
Özel üye
IMG_20210527_094454.jpg


ÇÖREK OTLU BİTLİ KURABİYE
MALZEMELER
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
1 adet yumurta sarısı
(üzeri için)


YAPILIŞI

Un hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce karıştırın.

Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve tezgahta yuvarlayarak uzatın.

Hazırladığınız bu hamuru bıçakla eşit parçalara bölün.

Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.Hazırladığınız hamurlar misket büyüklüğünde olmalı.

Bir fırça yardımıyla üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin...
 
Top