• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Birlikte Tüketilmemesi Gereken Besinler Nelerdir?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Bazı besinler aynı değerlere sahip olduğundan beraber tüketilmesinde sakınca olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için beraber tüketildiğinde zehir etkisi yapan besinleri araştırdık.

Birlikte Tüketilmemesi Gereken Besinler


İşte beraber tüketilmemesi gereken besinler...


NAR VE KIRMIZI ET

birlikte_tuketilmemesi_gereken_besinler_03.JPG


Tuzlanmış et ile beraber nar veya üzüm gibi meyvelirn tüketilmesi önerilmez. Nedeni bu meyvelerin kan yapıcı özellikleri ile kırmızı etinkin aynı olmasıdır. Fazla kan yapıcı madde alerjiye sebebiyet verebilir.



SÜT VE TAVUK

birlikte_tuketilmemesi_gereken_besinler_09.JPG


Süt ve tavuk aynı maddeleri içerdikleri için aşırı protein ve kalsiyuma neden olabilir. Ayrıca sütün içerdiği laktik asit tavuğun mide ekşimesine neden olur.


SİRKE VE PİRİNÇ

birlikte_tuketilmemesi_gereken_besinler_04.JPG


Pirinç, lifli içeriğe sahip olduğundan oldukça faydalıdır. Ancak sirke içeren turşu gibi yiyeceklerle berbaer tüketildiğinde pirinç bu özelliğini kaybeder.


ERİK VE ŞEFTALİ

birlikte_tuketilmemesi_gereken_besinler_05.JPG


Asit oranı fazla olan bu meyveler mide asidini artırma olasığı olduğundna uzmanlar tarafından taynı zamanda tüketilmesi önerilemez. Ayrıca her iki meyveninde alerjik reaksiyona neden olma ihtimali yüksektir. Bu iki meyve aynı anda tüketildiğinde reflü yada mide delinmesi gibi hastalıkalra neden olabilir.


YOĞURT TURP

birlikte_tuketilmemesi_gereken_besinler_06.JPG


İçerdiği asit maddeler başka bir asit madde ile aynı ortamda bulunduğunda zehirlenme etkisi yapabiliyor. Turpta içerdiği asitli ve gazlı maddeler yüzünden yoğurtla beraber tüketildiğinde mide de yanma gibi rahatsızlığa neden olur. Ayrıca taze olmayan balıkla da yoğur ya da süt ürünü tüketilmememlidir. Çünkü taze olmayan balıktaki vitaminler yoğurdun asidi ile birleşince zehirlenme etkisi yapar.


ROKA VE BALIK

birlikte_tuketilmemesi_gereken_besinler_07.JPG


Roka ve balık yüksek miktarda vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Özellikle roka tam bir demir deposudur. Ancak iki besin aynı anda tüketilince roka sayesinde vücuda giren demir maddesi Balık yüzünden hızlı emilime uğrayarak vücuttan atılır. Bu da demir oranını düşürebilir.


KARPUZ VE KAVUN

birlikte_tuketilmemesi_gereken_besinler_08.JPG


İkisinde de şeker ve sıvı oranı yüksek olduğundan fayda sağlamak yerine azarar dönüşürler. Aynı anda tüketildiğinde kanı fazla sulandırır ayrıca yüksek tansiyona neden olabilir. Özellikle şeker hasassiyeti olan kişilerin bu iki meyveyi aynı anda tüketilmesi önerilmez.


SARIMSAK VE SOĞAN

birlikte_tuketilmemesi_gereken_besinler_01.JPG


Bilindiği gibi her ikiside güçlü birerer antioksidandır. Ancak fazla tüketildiğinde vücuttaki kan akışını hızlandırabilir.
 
Top