Biri Biterken Öteki Başlar: Yeni Tehlikeli İnternet Akımı VacuumChallange

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
İnternet yeni ve farklı meydan okumalara doymuyor. Şimdi de Vacuum Challenge adlı yeni bir akım ortaya çıktı.

Son dönemde internette her an moda olan başka bir challange, başka bir akım var. KiKi challange bitti, Big Bag challange başladı, o bitti sıra Vacuum challenge adlı bu etkinliğe geldi.

Bir dönem bulaşık makinesi deterjanı da yiyen insanlar şimdi de bu meydan okuma ile hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Twitter ve Instagram, bu akımın videolarıyla dolup taşıyor.


Yapılan işlem oldukça basit. Kişiler, kendilerini bir çöp torbasına koyuyor ve torbann içindeki havayı elektrik süpürgesi ile çekiyor. Ortaya vakumlu poşette bir insan çıkıyor.


Yöntemin tehlikeli yanlarından ilki, makineyi kapatacak ya da kişiye yardım edecek kimse yoksa ciddi sorunlara neden olabilecek olması. Ayrıca vakumlu poşetin içinden çıkması da hiç kolay değil. Bir kişi, internette yaptığı paylaşımda iki saat boyunca poşetin içinde sıkışıp kaldığını belirtiyor.



Özellikle fiziksel olarak daha küçük olan çocuklar ya da kişiler, ciddi şekilde sorunlar yaşamaya açıklar. Hatta torbanın içinde kalabilecek bir kişi, nefessiz kalarak hayatını bile kaybedebilir.

Öte yandan bu akımın videoları internette binlerce defa izleniyor ve oldukça popüler oluyor. Bu da, özellikle etkilenmeye açık olan gençlerin ve çocukların kendini tehlikeye atması anlamına geliyor.
 

pietaS

Ben o yoldan çıktım.
Özel üye
Millet napacağını şaşırmış ya. Cidden ne izlerim ne de yaparım böyle akımlar asla umrumda olmadı.
 
Top