• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Bir Zamanların Lüks Simgesi Tren

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bir zamanların en lüks ulaşım aracı olan, şimdilerde ise unutulmaya yüz tutan ve hurda yığınına dönüşmeye başlayan tarihi Grand Orient Express'in son hali görüntülendi.

472m2OE.jpg


Fransızlar, 126 yıl boyunca Paris - İstanbul arasında işleyen efsanevi Orient Express

ZZ4CISt.jpg


Bir zamanların en lüks ulaşım aracı olan, şimdilerde ise unutulmaya yüz tutan ve hurda yığınına dönüşmeye başlayan tarihi Grand Orient Express'in son hali görüntülendi.

KJeoj10.jpg


1883'te Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL) tarafından açılışı yapılan tren bir zamanlar lüksün tanımı olarak görülüyordu.

OpYCDZp.jpg


The Orient Express'in içini görüntüleyen fotoğrafçı “Onun içine adım attığım ilk an bir zaman makinesinin içine girmek gibiydi. Geçmişindeki duyguları hissetmeye çalıştım ve aslında bu da fotoğraflarımda göstermek istediğim şey. İnsanlar bu fotoğraflara bakıp ‘ne, neden, ne zaman' diye sorduklarında bu çalışmanın amacına ulaştığını hissedeceğim” şeklinde duygularını dile getirdi.

h0pWofi.jpg


Konuklarına adeta bir Avrupa turuna çıkan tren, yolculuğa Paris'te başlayıp, Münih, Viyana, Budapeşte, Belgrad şehirlerinden başlayıp konuklarını İstanbul'a getiriyordu.

lbOsle7.jpg


1883 yılında Belçikalı bir girişimci tarafından hayata geçirilen Orient Express İstanbul ve Paris’i birbirine bağlıyordu. Yıllar içinde güzergah zaman zaman değişse de hattın yolcuları arasında İngiliz casus T. E. Lawrence’tan (Arabistanlı Lawrence), Alman asıllı Amerikalı şarkıcı-oyuncu Marlene Dietrich’e kadar hep dönemlerinin en ünlü isimleri yer aldı. Orijinal olarak Sirkeci Garı’nda noktalanan yolculuk İngiliz yazar Agatha Christie’nin Orient Express’te Cinayet romanıyla ölümsüzleşti.

EleP1Ww.jpg


S41QFNL.jpg


5fDivTa.jpg


rEedCw2.jpg


3gjWonZ.jpg


7PLDAG1.jpg


MIQqXjL.jpg
 
Top