Bir Koca Nasıl Pişirilir?

cırcırböcee

V.I.P
V.I.P
1800 yıllarında yazılmış bir yemek kitabının ön sözünden alınan bu tarif, faks mesajı olarak dünya turu yapıyor. " Kalbe giden yol mideden geçer.", yeterki nasıl pişirileceği bilinsin...

Pek çok koca, pişirilme esnasında yanlış muamele gördükleri için bozulur, yumuşaklıklarını ve iyi vasıflarını kaybederler. Bazı kadınlar onları devamlı sıcak suda tutarak, bazıları ise dikkatsizlik ve ilgisizlikleri ile dondurarak, bazıları huzursuz tutumları ve kelimeleri ile ağır ateşte pişirerek ve yine bazıları salamura yaparak veya cömertce harcayarak buna sebep olurlar.

Özenilerek hazırlandığı takdirde, her kocanın yumuşak ve iyi olacağı iddia edilemez, fakat gereken muamele yapıldığı zaman hakikaten tadlarına doyum olmaz.

Koca seçerken, ne lüfer gibi gümüş pırıltılarına, ne de barbunya balığı alır gibi altın rengine kendinizi kaptırmayınız. Hatta bu iş için çarşıya çıkmaya da gerek yoktur, çünkü en iyileri daima kapıya getirilirler. Zevklerin değiştiğini dikkate alarak, seçimi mutlaka kendiniz yapmalısınız.

Onu sabırla, kendiniz pişirmeyi öğrenemeyeceğiniz takdirde, hiç almamanız tavsiye edilir. Pişirmek için bir porselen kap en uygunu olmakla beraber, toprak çanaktan başka kabınız yoksa, dikkatle kullanırsanız işinizi bununla da görebilirsiniz

Kocalar da, karides ve istakozlar gibi canlı canlı pişirilirler. Bazen piştikleri kaptan dışarı taşarak ya yanarlar veya kenarları sert bir kabuk tutar. Bu tehlikeye karşı en uygun emniyet tedbiri, kendisini kabın içine " vazife " adlı zayıf iplikten ziyade, " huzur " denen sağlam ipek sicimle bağlamaktır. Sevgi sıcaklık ve neşeden ibaret devamlı bir ateş yakılır, bünyesine uygun mesafe ayarlanarak bu ateşe oturtulur. Köpürerek taşma istidadı gösteriyorsa meraklanmamak gerekir, çünkü bazı kocalar iyi pişinceye kadar bunu yaparlar.

Tatlıcıların öpücük adı altında sattıkları şekerden bir miktar ilave edebilirsiniz. Sirke ve karabiber katiyen kullanmayınız. Kocalar iyi huy ve neşe baharatı ile lezzetlendirilir, fakat baharat dikkat ve maharetle kullanılmalıdır.

Yumuşaklığı kontrol edilirken, sertleşmesinden muhakkak kaçınmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için hafifçe karıştırılmalıdır. Piştiği zamanı anlamamaya imkan yoktur.
 
Geri
Top