Bilime Göre İnsanların Yapması Neredeyse İmkansız 11 Şey

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Biraz sonra hepinizin garip garip şeyler yapmasına sebep olacak olan, bilime göre insanların yapması neredeyse imkansız şeylerden oluşan listemize hoş geldiniz. Hazırsanız başlıyoruz.


İnsanlar, başka hiçbir canlının başaramadığı şeyler başarabiliyor. Uzaya araçlar gönderebiliyor, her türlü ihtiyaçları için makineler üretebiliyorlar. Söz konusu sadece insan bedeni olduğunda ise insanların yapmasının neredeyse imkansız olduğu şeyler bulunuyor.
Bu haberi yazarken hiçbirini yapmayı denemedik zira daha önce deyip başarısız olmuşluğumuz var. Samuel Beckett’i dinleyip yine deneyip yine yenilmek, daha iyi yenilmek yerine Can Yücel’in ‘Olmuyorsa zorlamayacaksın’ tavsiyesine uymayı seçtik.
İşte bilim insanlarının 'imkansız' dediği 10 şey:
Kağıdı sekiz defa katlamak: A4 kağıt 7’den fazla katlanmaz
kağıt-katlamak

Standart bir dosya kağıdını 8 kez katlayamazsınız. Mythbusters programında yapılan denemede de bu kanıtlanmış; ancak kağıdın boyutu futbol sahası büyüklüğüne getirilince 10'dan fazla kez katlanabilmişti
Yüzük parmağınızı katlamadan serçe parmağınızı katlamak
serçe-parmak-bükebilmek

Bütün parmaklar kaslarla bağlıdır. Bir parmağınızı hareket ettirdiğinizde diğeri de onunla birlikte hareket eder. Yeterince kas ve sinir kontrolü ile bu hareketi yapmak mümkün.
Dili garip garip bükebilmek
dili-bükebilme-yeteneği

Dili bükebilmek genetik olarak aktarıldığı düşünülen bir özelliktir, hatta biyoloji derslerinde de bu örnek verilir. Dil yuvarlamak baskın özelliktir. Yine de pek çok kişi dilini çok fazla bükmeyi beceremez. Görseldeki arkadaşa ise ne desek bilemedik.
Yumruğunuzu ağzınıza sokmak
yumruğunu-ağzına-sokmak

Bunu yapmak için garip bir genetiğinizin olması lazım. Teknik olarak fırın kıvamında bir ağzınız ve oldukça küçük bir eliniz olması gerekiyor. Yapan var ama.
Kendi dirseğini yalamak
dirseğini-yalayan-kız

Normalden kısa bir üst kola ve oldukça uzun bir dile sahip değilseniz yapmanızın zor olduğu bir başka aktivite. Garip şekilde esneyebilen bir omza ve uzun bir boyuna sahip olmak da avantaj sağlayacaktır.
Nefes Alırken Konuşmak
nefes-alırken-konuşmak

Konuşmak için ciğerlerden gelen havanın ses tellerine çarpıp titreşmesi gerekiyor. O esnada yukarıdan hava gelirse ortalık karışıyor, ne dediğiniz belli olmuyor. Çünkü çektiğiniz hava ile dışarı çıkarmaya çalıştığınız hava birbirine giriyor.
Bir Kaşık Tarçın Yemek
bir-kaşık-tarçın-yemek

Öncelikli olarak sormak istediğimiz şey ‘Niye?’ sorusu olsa da insanlar bunu deniyor ve başarısız oluyorlar. Tarçın salebin üstünde güzel, tek başına tüketildiği zaman kusma refleksini tetikliyor.
Kendini gıdıklamak
kendini-gıdıklamak

Nörobilimciler, cerebellum adlı beyin kısmının kendi kendimizi gıdıklamamızı engellediğini söylüyor. Cerebellum’un görevi, beklenmedik uyaranları beklenenlerden ayırmak. Bir noktaya odaklanıp dilin ucunu damağa hafifçe sürmenin gıdıklanma hissi uyandırdığı da söyleniyor, bu durumun sebebi ise bir şeye odaklanan Cerebellum’un diğer göremediği uyaranı unutmasıdır. Normalde yalnızca şizofrenler kendilerini başkasını gıdıklar gibi gıdıklayabilirler.



Nefesini tutarak bayılmak
nefes-tutmak

Beynimiz, kendi kendini nefesimizi tutarak boğmamıza izin vermiyor, spontane olarak nefes almayı sağlar. Bunu denemek isteyip istemediğinize karışmıyoruz ancak dilinizi damağa sürmeyi bırakın, işe yaramıyor. Çünkü ben uydurdum. İşe yarıyorsa geçmiş olsun şizofrensiniz.




Ellerinizi hızlı ve eş zamanlı döndürmek
elleri-çevirmek

İnsanlar simetrik canlılar değillerdir ve güçlü olan elleri ya daha hızlı hareket eder ya da daha büyük bir çember çizer. Bu yüzden de iki el arasında sapma ortaya çıkar.
Alttan ve üstten bastırarak yumurta kırmak
yumurtayı-parmakla-kırmak

Yumurta yüzeyine tepe ve taban noktasından uyguladığınız basınç, kabuk yüzeyinin tamamına dağılacaktır. Bu da yumurtaları bu şekilde kırmayı epey zor hale getiriyor. Yine de yumurtaları bu şekilde kırmaya çalışmak zaten saçmadır, kabukları içine düşer.
 
Top