Bilime Göre Genç Kalmak İçin Ne Kadar Kalori Tüketmelisiniz?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Sağlıklı beslenmede kalori alımını kontrol altında tutmak önemli. Gereğinden az ya da fazla kalori almak, insanların yaşam süresine de etki ediyor.


Sağlıklı beslenme ve egzersiz, alkol ve nikotin tüketiminin azaltılması gibi etmenler, vücudun dinçleşmesine yardımcı oluyor. Yeni bir çalışmaya göre alınan kalorileri azaltmak da işe yarıyor.
Daha önce yapılan çalışmalarda, alınan kaloriyi azaltmanın hayvanların daha uzun süre yaşamasına katkısı olduğu ortaya çıkmıştı. Louisiana Eyalet Üniversitesi Pennington Biyomedikal Araştırma Merkezi’nden Leanne M. Redman, aynı durumun insanlar için de geçerli olup olmadığını açıkladı.
a5d29c31800f3b557242402e2f527d3875abe6f5.jpg

CALERIE adı verilen araştırma için yaşları 25-45 arası kadınlar ve 25-50 arası erkekler seçildi. Her iki cinsiyet grubunda da katılımcıların yarısı normal kabul edilen vücut kitle indeksine sahipti. Ayrıca kullanıcılardan tartılmaları da istendi.
Kalorileri azaltmak kolay bir şey değil ve bu yüzden de katılımcılar, günlük kalori alımlarını ancak %15 azaltabildi. Yine de araştırmacılara göre bu durum bazı ‘dikkat çekici’ sonuçlar ortaya çıkardı. Katılımcılar ortalama 5’er kilo verdiler.
Redman ayrıca “Kalori-kısıtlama diyeti, uyurken metabolik hızı da yaklaşık %10 düşürdü. Bu önemli çünkü ne zaman enerji üretsek yan ürünler de üretiyoruz” diye konuştu. Yan ürünler denilen bu yapılar, hücrelerde yıkıma neden oluyor. Hücrelerin yıkımı hızlandıkça yaşlanma da hızlanıyor.
Kalori alımını azaltmak ömrü uzatıyor
2b6530e6b19208226b48300b3197b013437f8fea.jpg




Ömrü uzatmak ve yaştan kaynaklanan hastalıkları geride bırakmak için kalori konusunda dikkatli beslenmek büyük önem taşıyor. Genel olarak günlük kalori ihtiyacının erkeklerde 2500, kadınlarda 2000 olduğu düşünülüyor. Bu rakamı oranladığımızda, bu diyette kadınların 1700 erkeklerin ise 2125 kalori bandında kalması gerekiyor.
Redman, “Daha uzun yaşayan bireylerin, kendileri kadar uzun yaşamayan bireylere kıyasla daha düşük kan şekerine, daha düşük insülin seviyesine ve daha düşük merkezi vücut sıcaklığına sahip olduklarını biliyoruz. Kalori alımını azaltmak, şu andaki sağlık durumundan bağımsız olarak herkese faydalı olacaktır.” açıklamasını yaptı. Tabii bu durum anoreksiya ya da yapısal olarak zayıflık çeken kişiler için geçerli değil.
 
Top