Bilim Yanıtlıyor! Hiç Arkadaşınızın Olmaması Sizin İçin İyi Olabilir Mi?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

Tek başınıza zaman geçirmek aslında düşündüğünüzden daha faydalı.​


Son yapılan araştırmalara göre sosyal olmamak endişelenmeniz gereken bir şey değil. İnsanlar zaman zaman yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Tek başınıza zaman geçirmek aslında düşündüğünüzden daha faydalı. İşte bilime göre, hiç arkadaşınızın olmamasının etkileri.

Yalnız zaman geçirmek yaratıcılığınızı artırabilir​

Biriyle sürekli etkileşimde bulunmak, düşüncelerinizi dağıtabilir ve yeni fikirler üretmek için beyin fırtınası yapmanızı engelleyebilir. Öte yandan, yalnız zaman geçirmek ise yaratıcılığınızın gelişmesine olanak tanır. Kendinizle baş başa kaldığınızda düşüncelerinize odaklanabilir ve kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz.

Yalnızlık farklı bir bakış açısı kazanmanıza olanak sağlar​


Bazen yalnızlık zorlama bir arkadaşlıktan iyidir
Başkalarıyla zaman geçirmek, farklı kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarabilir. Birisiyle çok sık zaman geçirdiğinizde onun karakteristik özelliklerinden etkilenebilirsiniz. Bu durum öz farkındalığınızı değiştirebilir. Bazen arkadaşlarınızın kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlamak için kendi ihtiyaçlarınızı ve duygularınızı düşünmeyi unutabilirsiniz. Bu da olayları farklı bir perspektiften görmenize neden olabilir. Ancak çok fazla arkadaşınız olmadığında ya da hiç arkadaşınız olmadığında tüm olayları tek başınıza ve kendi düşüncelerinizle yorumlarsınız.

Pek ortak yanınız olmayan, ihtiyaçlarınızı ve ilgi alanlarınızı önemsemeyen insanlarla arkadaşlık kurmak sizin baskı hissetmenize neden olabilir. Zorla sosyalleşme, kendinizle baş başa kalabileceğiniz değerli zamanınızı kaybetmeniz anlamına gelir. Bu durum ise strese sebep olabilir. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.

Gelişmiş bir benlik duygusuna sahip olmak, hayatta daha iyi seçimler yapmamıza yardımcı olur​

Kendinize zaman ayırmadığınız ve kendinizle baş başa kalmadığınızda isteklerinizi, duygu ve düşüncelerinizi analiz edemez ve hayattan beklentilerinizi saptayamazsınız. Öte yandan kendi kararlarınızı vermediğinizde ve ne istediğinizi bilmediğinizde çevrenizdeki diğer kişilerden daha çabuk etkilenebilirsiniz.

Alıntı
 
Top