• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Bilim insanları su kaçmış telefonu kurtarma yöntemini anlattı

shutterstock_666686281.jpg



O kadar özen göstermenize rağmen, koruyucu kılıflar alıp dikkat ettiğiniz halde telefonunuz fazlasıyla su aldı. Bu durumda şu adımları uygulayabilirsiniz.
Öncelikle, telefonunuzu pirinç dolu bir kaba koymanın hiçbir yararı yok, bu sadece bir şehir efsanesi.
  1. Cihazı hemen kapatın ve herhangi bir düğmeye basmayın.
  2. Telefonu kağıt havlu veya yumuşak bir bezle kurulayın.
  3. Şarj portlarındaki suyu çıkarmak için cihazı yavaşça sallayın, ancak sıvının içeriye daha fazla yayılmasına neden olabileceğinden kuvvetli sallamaktan kaçının.
  4. SIM kartı çıkarın.
  5. Varsa, suyu dışarı üflemek için sıkıştırılmış bir aerosol hava temizleyici kullanın. Isı, lastik contaları parçalayıp ekrana zarar verebileceğinden, fön kullanmaktan kaçının.
  6. Telefonu (ve özellikle bağlantı noktalarını) bir fanın önünde kurutun.
  7. Telefonunuzu, silika jel paketleri (yeni ayakkabıların ve çantaların içinde bulunan küçük paketler) veya başka bir kurutucu madde ile dolu hava geçirmez bir kapta bırakın. Bunlar nemi emmeye yardımcı olur.
  8. Kuru olduğundan emin olana kadar telefonu şarj etmeyin. Cihazın içinde veya bağlantı noktalarında sıvı varken şarj edilmesi daha fazla hasara neden olabilir. Apple, böyle bir durumda en az beş saat beklemenizi önerir.
Bu adımlar da cihazınızı kurtarmanıza yardımcı olmadıysa, telefonu kendiniz açmayı denemeyin ve mutlaka teknik destek alın.

Alıntı
 
Top