• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Bilge Öztürk Röportajı

Papatya

V.I.P
V.I.P
Müzik dünyasından herkes tanıyor onu. Bilge Öztürk sporu çok seven biri. Ve bundan çok memnun.

Daha önce hangi sporları yapmıştınız?

- Yedi yılı lisanslı olmak üzere 11 yıl hentbol oynadım. Bunun dışında dört yıl voleybol, atletizm sonra futbol, aikido derken hayatımda su sporları sayfası açıldı. Su kayağı, rüzgâr sörfü ve wakeboard yaptım. En sonunda kiteboard’a aşık oldum.

Kiteboard’a ne zaman merak saldınız?

- 2007’de Hawaii’de tatildeyken bir anda havada dev kelebekler gördüm. Büyük bir heyecanla sahile koştum ve “Ben de bundan yapacağım!” dedim. Sonraki yıl, 30’lu yaşlarımın başıydı. İlk yarışmama geçen yıl hazirandaki Türkiye Şampiyonası’nda girdim. Sonra da dünya şampiyonasına katıldım. 33 yaşımda milli sporcu oldum.


Nasıl antrenman yaptınız?

- Türkiye Şampiyonası sonrası her şey biraz hızlı ilerledi. Bir anda kendimi yarış dünyasının içinde buldum. Malzemeler, taktikler vs… Sporcuların hemen hepsinden farklı şekilde yoğun bir iş temposunda çalıştığım için antrenmana pek vakit ayıramıyordum. O sebeple bu kış boyunca sadece yarıştan yarışa gidebildim. Ancak daha iyi bir planlamayla ve de yeni sezonla birlikte antrenmanlara başladım. Antrenmanlarımızı Windsurf Freestyle Türkiye, Türkiye kiteboard şampiyonu ve KTA (Kiteboard Asya Turu) Şampiyonu Salih Alexander Çakır’la Gökova’da yapıyoruz.

-Bir dönem sizi cübbenizle adliyelerde görüyorduk. Şimdi pek göremiyoruz. Avukatlığa devam ediyor musunuz?

Tabii, asıl mesleğim avukatlık. Faal olarak yapıyorum. Bir yandan da FNDK diye bir çanta markam var. Şimdi B Creative Studio adında bir stüdyo açtık ve Inside Access adında markaları, tasarımcıları, sektördeki isimleri bir araya getirecek yeni bir projeye başlıyoruz. Ayrıca danışmanlık-menajerlik yapıyorum.

Kiteboard’u kendiniz için nasıl tanımlarsınız?

- Küçükten beri hep sporla iç içe büyüdük. Hayatımızın hep bir parçası oldu. Kiteboard de öyle başlar başlamaz hayatınızın bir parçası, hatta bir yaşam stili haline geliyor. Bence inanılmaz bir terapi! Başka hiçbir şeyi düşünmüyorsunuz o an. Bir yandan çok severek yapıyorsunuz, bir yandan da vücudunuzu inanılmaz şekilde çalıştırıyorsunuz. Daha ne olsun? Gerçi yarışmaya başladığımdan beri yarış stresi çekmiyor da değilim…

Türkiye’de kiteboard’a nasıl bakılıyor?

- Son üç-dört yılda inanılmaz gelişen bir spor dalı. Gökova, Gökçeada, Çeşme, İstanbul, Bodrum, Ayvalık’ta kite merkezleri ve okulları var. Bizim de antrenman yaptığımız Gökova, dünya çapındaki kiteboard merkezlerinden biri.

KIŞIN DA YAPILABİLİR

Bu bir yılda yurtiçi ve yurtdışında hangi yarışmalara katıldınız?

- Geçen kış Kiteboard Asya Turu’nda yarıştım. Tayland, Filipinler, Çin’deki üç yarıştan oluşuyordu. Asya turunu üçüncü bitirdim. Ayrıca ocakta Filipinler Boracay’da’23. International Funboard Cup’ta da hem ‘course race’ (şamandıralarla belirlenmiş parkur ve rota yarışı) hem de hız disiplinlerinde birinci oldum. Önümüzdeki yarışlarsa; haziranda Türkiye Şampiyonası ve yine 27 Haziran-1 Temmuz’daki PKRA’nın (Profesyonel Kiteboardçular Birliği ) Kilyos’taki yarışı yapılacak. Ekim’de de dünya şampiyonasına katılacağım.
 
Top