Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Beyti Kebabı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="BeReNN" data-source="post: 373833" data-attributes="member: 70294"><p><strong>Malzemeler :[ATTACH=full]29833[/ATTACH]</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Köfte için :</strong></p><p></p><p>500 gram yagli kiyma</p><p>1 büyük sogan</p><p>1 kirmizi çarliston biber</p><p>galeta unu</p><p>1/2 demet maydanoz</p><p>Biraz zeytinyagi</p><p>karabiber, tuz, Pul biber (istege bagli)</p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Lavas ekmegi için :</strong></p><p></p><p>3 su bardagi Un</p><p>Yarim paket yas maya</p><p>tuz</p><p>Alabildigi kadar ilik su</p><p>(Bu ölçülerle tam 6 tane lavas ekmegi çikti)</p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sos için :</strong></p><p></p><p>50 gram tereyag</p><p>2 yemek kasigi domates salçasi</p><p>1 yemek kasigi biber salçasi</p><p>2 su bardagi sicak su</p><p></p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Hazırlanışı:</strong></p><p><strong></strong></p><p>Ilk önce köftelerden basliyalim. Bunun için, soganimizi ve biberimizi rondodan geçirelim. Veya minik minik dograyin. Dogranmis olan soganimiz ve biberimizi kiymamiza ilave edelim. Ince kiyilmiz maydanoz, galeta unu ve baharatlari ilave ettikten sonra güzelce yoguruyoruz. Köfte harcimizi 2-3 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz. </p><p></p><p>Lavas ekmegimize geçelim. Bunun için, bir kabin içine, yasmayamizi ilik suyla eritelim. Unu ve tuzu ilave ederek, ele fazla yapismayan bir hamur elde edelim. Üstünü örterek 20 dakika dinlendirelim.</p><p>Hamur dinlendikten sonra beze yapip tezgaha koyalim. Her bezeyi merdayle açip tavada arkali onlü pisirelim. Ve kenara koyalim.</p><p></p><p>Dinlenmis olan köfte harcimizi uzun seritler halinde (adana kebab gibi) getirip, firin tepsimize dizelim her birini. Ve 200° derece firinda pisirmeye birakalim.</p><p></p><p>Sosu hazirlayalim. Küçük bir tencerede tereyagimizi eritelim ve salçalarimizi ekleyelim. Salçalar eridikten sonra suyumuzu ilave edip, koyulasincaya kadar kaynatalim.</p><p></p><p>Pismis olan köftelerimizi lavas ekmegimize koyup rulo seklinde saralim. Ve verev seklinde lokmalik keselim. Servis edecegimiz tabaga koyalim, ûzerine salçali sostan dökelim. Yogurtla nefis oluyor. </p><p></p><p>Afiyet olsun</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeReNN, post: 373833, member: 70294"] [B]Malzemeler :[ATTACH=full]29833[/ATTACH] Köfte için :[/B] 500 gram yagli kiyma 1 büyük sogan 1 kirmizi çarliston biber galeta unu 1/2 demet maydanoz Biraz zeytinyagi karabiber, tuz, Pul biber (istege bagli) [B] Lavas ekmegi için :[/B] 3 su bardagi Un Yarim paket yas maya tuz Alabildigi kadar ilik su (Bu ölçülerle tam 6 tane lavas ekmegi çikti) [B] Sos için :[/B] 50 gram tereyag 2 yemek kasigi domates salçasi 1 yemek kasigi biber salçasi 2 su bardagi sicak su [B] Hazırlanışı: [/B] Ilk önce köftelerden basliyalim. Bunun için, soganimizi ve biberimizi rondodan geçirelim. Veya minik minik dograyin. Dogranmis olan soganimiz ve biberimizi kiymamiza ilave edelim. Ince kiyilmiz maydanoz, galeta unu ve baharatlari ilave ettikten sonra güzelce yoguruyoruz. Köfte harcimizi 2-3 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz. Lavas ekmegimize geçelim. Bunun için, bir kabin içine, yasmayamizi ilik suyla eritelim. Unu ve tuzu ilave ederek, ele fazla yapismayan bir hamur elde edelim. Üstünü örterek 20 dakika dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra beze yapip tezgaha koyalim. Her bezeyi merdayle açip tavada arkali onlü pisirelim. Ve kenara koyalim. Dinlenmis olan köfte harcimizi uzun seritler halinde (adana kebab gibi) getirip, firin tepsimize dizelim her birini. Ve 200° derece firinda pisirmeye birakalim. Sosu hazirlayalim. Küçük bir tencerede tereyagimizi eritelim ve salçalarimizi ekleyelim. Salçalar eridikten sonra suyumuzu ilave edip, koyulasincaya kadar kaynatalim. Pismis olan köftelerimizi lavas ekmegimize koyup rulo seklinde saralim. Ve verev seklinde lokmalik keselim. Servis edecegimiz tabaga koyalim, ûzerine salçali sostan dökelim. Yogurtla nefis oluyor. Afiyet olsun [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Beyti Kebabı
Top