• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Beyti Kebabı

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Malzemeler :
xmsx89.jpg


Köfte için :


500 gram yagli kiyma
1 büyük sogan
1 kirmizi çarliston biber
galeta unu
1/2 demet maydanoz
Biraz zeytinyagi
karabiber, tuz, Pul biber (istege bagli)


Lavas ekmegi için :


3 su bardagi Un
Yarim paket yas maya
tuz
Alabildigi kadar ilik su
(Bu ölçülerle tam 6 tane lavas ekmegi çikti)


Sos için :


50 gram tereyag
2 yemek kasigi domates salçasi
1 yemek kasigi biber salçasi
2 su bardagi sicak su



Hazırlanışı:

Ilk önce köftelerden basliyalim. Bunun için, soganimizi ve biberimizi rondodan geçirelim. Veya minik minik dograyin. Dogranmis olan soganimiz ve biberimizi kiymamiza ilave edelim. Ince kiyilmiz maydanoz, galeta unu ve baharatlari ilave ettikten sonra güzelce yoguruyoruz. Köfte harcimizi 2-3 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz.

Lavas ekmegimize geçelim. Bunun için, bir kabin içine, yasmayamizi ilik suyla eritelim. Unu ve tuzu ilave ederek, ele fazla yapismayan bir hamur elde edelim. Üstünü örterek 20 dakika dinlendirelim.
Hamur dinlendikten sonra beze yapip tezgaha koyalim. Her bezeyi merdayle açip tavada arkali onlü pisirelim. Ve kenara koyalim.

Dinlenmis olan köfte harcimizi uzun seritler halinde (adana kebab gibi) getirip, firin tepsimize dizelim her birini. Ve 200° derece firinda pisirmeye birakalim.

Sosu hazirlayalim. Küçük bir tencerede tereyagimizi eritelim ve salçalarimizi ekleyelim. Salçalar eridikten sonra suyumuzu ilave edip, koyulasincaya kadar kaynatalim.

Pismis olan köftelerimizi lavas ekmegimize koyup rulo seklinde saralim. Ve verev seklinde lokmalik keselim. Servis edecegimiz tabaga koyalim, ûzerine salçali sostan dökelim. Yogurtla nefis oluyor.

Afiyet olsun
 

Elifa

Üye
İftara ne pişireceğimi düşünüp duruyorum halen bulamadım, daha doğrusu karar veremedim, pişirmesi kolay ve lezzetli bir yemek öneren var mı?
 
Top