Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Beyninize Iyi Gelen Besinler
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Papatya" data-source="post: 854536" data-attributes="member: 91538"><p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, beyin sağlığı açısından faydalı besinlere dikkat çekiyor. İşte beyninize dost beyin yorgunluğuna düşman besinler…</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Ceviz ve fındık</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Ceviz ve fındık triptofan ve izolosin aminoasitlerinden zengin olduğundan zihinsel ve psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlamaktadır. Her gün düzenli olarak 10-15 adet ceviz ve fındık tüketmek faydalı.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Çilek</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu<strong> “Mevsimine uygun olarak tüketilen çileğin içerisindeki fesitin adlı madde bunama belirtilerini geciktiriyor. Bir porsiyonu 12-14 orta boy çileğe eşdeğer olan bu sağlıklı meyveyi ihmal etmemekte fayda var” </strong>diyor.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Yağlı balıklar</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Kırmızı et</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Demir oksijenin beyne ulaşmasına yardımcı olur. Demir eksikliği söz konusu olduğunda beyin hücrelerinin çalışması olumsuz etkilenir. Vücut tarafından kullanılabilir demir en çok kırmızı ette bulunur. Çok yağlı olmayan bir kırmızı et haftada iki üç kere düzenli olarak ortalama 100-120 gr kadar tüketilmelidir. Bunun haricinde B12’nin de en iyi kaynağıdır ve unutkanlık ve hafıza kaybı gibi zihinsel problemlerin önüne geçmeye yardımcıdır.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Balık</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Somon, ringa, uskumru gibi Omega-3’ den zengin balıkları haftada en az bir kez tüketen kişilerde Alzheimer hastalığının daha az görüldüğü ispatlanmıştır. Özellikle yoğun çalışanlarda zihinsel performansı desteklemek amacıyla haftada en az iki kez düzenli olarak tüketilmelidir.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Yeşil çay</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu “Yeşil çay, asetilkolinin yok olmasını engelleyerek beyin hücrelerinin ölümünü engelliyor ve zarar görmüş beyin hücrelerini iyileştiriyor. Yapılan çalışmalar etkisini bir hafta boyunca sürdürdüğüne işaret ediyor. Herhangi bir sağlık problemi yoksa günde iki üç fincan kadar yeşil çay tüketilmesi faydalıdır” diyor.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Susam</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi minerallerden ve aminoasitlerden zengin olan susam zihinsel performansı artırır. Salatalara ve yiyeceklere bir iki çay kaşığı ilave edilerek her gün tüketilebilir.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Ispanak</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Besinsel değeri yüksek olan ve kanserden kalp ve damar hastalıklarına, ruhsal depresyondan kabızlığa ve diyabete dek birçok hastalığa iyi gelen ıspanak, merkezi sinir sistemindeki yaşla ilgili problemleri azaltmaktadır. Mevsimine uygun olarak yemek ya da salata şeklinde her hafta düzenli olarak tüketmekte fayda var.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Yaban mersini</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Yapılan çalışmalar sıklıkla yaban mersini tüketen kişilerde hafıza ve motor becerilerde düzelme olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, yaşlanmayla ilgili olarak ortaya çıkan denge ve koordinasyondaki kötüleşmeyi de durdurduğuna işaret ediyor. Özellikle tazesini mevsiminde her gün veya gün aşırı bir su bardağı kadar tüketebilirsiniz. Ailesinde Alzheimer gibi düşünsel kabiliyet sorunu olanlarda her gün tüketilmesi önerilebilir.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Yumurta</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Hafızada bilgi depolama yetisini ve öğrenme yetisini artıran kolinin iyi bir kaynağıdır. Eğer alerji veya herhangi bir sağlık sorunu yoksa yağda kızartma olmama şartıyla haftada üç kez haşlama, menemen veya omlet olarak mutlaka tüketilmelidir.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><a href="http://[FONT=Tahoma" target="_blank"> [/FONT]</a></p> <p style="margin-left: 20px"><a href="http://[FONT=Tahoma" target="_blank"><span style="color: #ff4d4d"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Türk kahvesi</span></span></strong></span></a></p> <p style="margin-left: 20px"><a href="http://[FONT=Tahoma" target="_blank"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></a></p> <p style="margin-left: 20px"><a href="http://[FONT=Tahoma" target="_blank"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Herhangi bir sağlık sorunu yoksa günde iki fincan kadar tüketilen Türk kahvesi zihinsel performansı ve bilişsel kabiliyeti artırıyor.</span></span></a></p> <p style="margin-left: 20px"><a href="http://[FONT=Tahoma" target="_blank"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></a></p> <p style="margin-left: 20px"><a href="http://[FONT=Tahoma" target="_blank"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="font-size: 12px">Kaynak: Sözcü</span></span></span></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papatya, post: 854536, member: 91538"] [INDENT][FONT=Tahoma][SIZE=4]Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, beyin sağlığı açısından faydalı besinlere dikkat çekiyor. İşte beyninize dost beyin yorgunluğuna düşman besinler…[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Ceviz ve fındık[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Ceviz ve fındık triptofan ve izolosin aminoasitlerinden zengin olduğundan zihinsel ve psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlamaktadır. Her gün düzenli olarak 10-15 adet ceviz ve fındık tüketmek faydalı. [/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Çilek[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu[B] “Mevsimine uygun olarak tüketilen çileğin içerisindeki fesitin adlı madde bunama belirtilerini geciktiriyor. Bir porsiyonu 12-14 orta boy çileğe eşdeğer olan bu sağlıklı meyveyi ihmal etmemekte fayda var” [/B]diyor. Yağlı balıklar [/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Kırmızı et[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Demir oksijenin beyne ulaşmasına yardımcı olur. Demir eksikliği söz konusu olduğunda beyin hücrelerinin çalışması olumsuz etkilenir. Vücut tarafından kullanılabilir demir en çok kırmızı ette bulunur. Çok yağlı olmayan bir kırmızı et haftada iki üç kere düzenli olarak ortalama 100-120 gr kadar tüketilmelidir. Bunun haricinde B12’nin de en iyi kaynağıdır ve unutkanlık ve hafıza kaybı gibi zihinsel problemlerin önüne geçmeye yardımcıdır. [/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Balık[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Somon, ringa, uskumru gibi Omega-3’ den zengin balıkları haftada en az bir kez tüketen kişilerde Alzheimer hastalığının daha az görüldüğü ispatlanmıştır. Özellikle yoğun çalışanlarda zihinsel performansı desteklemek amacıyla haftada en az iki kez düzenli olarak tüketilmelidir.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Yeşil çay[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu “Yeşil çay, asetilkolinin yok olmasını engelleyerek beyin hücrelerinin ölümünü engelliyor ve zarar görmüş beyin hücrelerini iyileştiriyor. Yapılan çalışmalar etkisini bir hafta boyunca sürdürdüğüne işaret ediyor. Herhangi bir sağlık problemi yoksa günde iki üç fincan kadar yeşil çay tüketilmesi faydalıdır” diyor. [/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Susam[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi minerallerden ve aminoasitlerden zengin olan susam zihinsel performansı artırır. Salatalara ve yiyeceklere bir iki çay kaşığı ilave edilerek her gün tüketilebilir. [/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Ispanak[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Besinsel değeri yüksek olan ve kanserden kalp ve damar hastalıklarına, ruhsal depresyondan kabızlığa ve diyabete dek birçok hastalığa iyi gelen ıspanak, merkezi sinir sistemindeki yaşla ilgili problemleri azaltmaktadır. Mevsimine uygun olarak yemek ya da salata şeklinde her hafta düzenli olarak tüketmekte fayda var.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Yaban mersini[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Yapılan çalışmalar sıklıkla yaban mersini tüketen kişilerde hafıza ve motor becerilerde düzelme olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, yaşlanmayla ilgili olarak ortaya çıkan denge ve koordinasyondaki kötüleşmeyi de durdurduğuna işaret ediyor. Özellikle tazesini mevsiminde her gün veya gün aşırı bir su bardağı kadar tüketebilirsiniz. Ailesinde Alzheimer gibi düşünsel kabiliyet sorunu olanlarda her gün tüketilmesi önerilebilir. [/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Yumurta[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Hafızada bilgi depolama yetisini ve öğrenme yetisini artıran kolinin iyi bir kaynağıdır. Eğer alerji veya herhangi bir sağlık sorunu yoksa yağda kızartma olmama şartıyla haftada üç kez haşlama, menemen veya omlet olarak mutlaka tüketilmelidir.[/SIZE][/FONT] [url= [FONT=Tahoma][SIZE=4] [/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff4d4d][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Türk kahvesi[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Herhangi bir sağlık sorunu yoksa günde iki fincan kadar tüketilen Türk kahvesi zihinsel performansı ve bilişsel kabiliyeti artırıyor. [SIZE=3]Kaynak: Sözcü[/SIZE][/SIZE][/FONT][/url][/INDENT] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Beyninize Iyi Gelen Besinler
Top