Beyler Çiçek Alırken Ve Gönderirken Nelere Dikkat Edilmelidir önemli Bilgi :)

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Çiçekler sıklıkla hediye olarak tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise çiçeklerin hem güzel hem de hoş kokulu olmasıdır. Hediye verilen kişide güzel duygular uyandırır. Eğer bir kişiye hediye almayı düşünüyorsanız ancak ne hediye alacağınıza karar veremediyseniz o kişiyi bir buket çiçek ile mutlu edebilirsiniz. Çiçek alırken ve gönderirken nelere dikkat edilmelidir? Birine çiçek hediye edeceksek nelere dikkat etmeliyiz? İşte, tüm detaylar beylerr bu cok önemli


Çiçek Alırken Ve Gönderirken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Çiçek hoş görünümü ve kokusu ile insanları mutlu eder. Bu sebeple yaşam alanlarımızda çiçek bakmayı çok severiz. Doğum günü, tebrik, kutlama, bebek ziyareti gibi özel günlerde de sevdiklerimize çiçek almayı tercih ederiz.

Çiçek Alırken ve Gönderirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Çiçek alırken özellikle alacağınız çiçek gülse renklerine dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Çünkü her gül renginin farklı bir anlamı vardır.
Karşı tarafa ne çeşit bir mesaj verecekseniz ona uygun çiçekler tercih etmeniz gerekir. Örneğin kırmızı gül seni seviyorum anlamına gelir, beyaz gül ise evlilik demektir.
Çiçek seçerken alacağınız çiçeklerin sayısı da oldukça önemlidir. Çünkü çiçek sayılarının da farklı anlamları bulunmaktadır.



Bunların dışında tabi ki en önemlisi çiçek alacağınız kişinin ne tür çiçeklerden hoşlandığını bilmenizdir.
Çiçek alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi de çiçeğin tomurcuklu olmasıdır. Açmamış daha tomurcuk halindeki çiçekler zamanla açacağı için çok daha uzun süre kalıcı olacaktır.
Alacağınız çiçeğin boynu bükük solgun olmamasına da özen göstermeniz gerekir. Çünkü böyle çiçekler ölmeye yüz tutmuş çiçeklerdir ve çok fazla kalıcı olmayacaklardır.
Çok fazla çiçek açmış olan bitkiler almak için uygun değildir. Bu bitkiler çok kısa bir süre sonra bu çiçekleri kaybedecek demektir. Bu sebeple çok çiçek açmış bitkileri tercih etmemeniz gerekir.
Çiçek alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de çiçeğin böcekli olup olmadığıdır. Bunun için çiçeğin alt kısımda kalan yapraklarına bakabilirsiniz. Eğer çiçeğin üzerinde küçük böcekler varsa bunları almamanız gerekir.
Çiçek buketleri bir kova içerisinde ise o zaman kovanın içindeki suyun nasıl göründüğüne de bakmanız gerekir. Eğer su taze değilse o zaman o çiçeği almayı tercih etmeyin.
 
Top