Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Beyin Gücü ve Magnezyum
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Çağlayağmur" data-source="post: 527590" data-attributes="member: 62850"><p>Beyin fonksiyonlarının düzenli olarak çalışabilmesi beyne sürekli olarak biyo-kimyasal enerji sağlanmasına bağlıdır. Uzun süre magnezyum eksikliği ile karşı karşıya kalan beyin hem güç kaybediyor, hem de beyin metabolizması zarar görüyor.</p><p></p><p>Bazı faktörler soframızdaki besinlerdeki magnezyum oranının azalmasında önemli rol oynuyor. Doğal olarak bu durum beynimizi de etkiliyor. </p><p> Türkiye’deki besinlerin (yağ, et ve süt) büyük bir kısmının magnezyum oranı çok düşük. Topraklarımızdaki magnezyum oranı da çok az. Ayrıca uzun süre dayanması için bazı işlemlere tabi tutulmuş konservelerde ve çok pişirilmiş yiyeceklerde magnezyum oranı daha da düşüyor. Bu arada unutulmaması gereken diğer bir önemli husus da şu; besinlerle alınan magnezyumun tamamı sindirim sistemimiz tarafından emilemiyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Çağlayağmur, post: 527590, member: 62850"] Beyin fonksiyonlarının düzenli olarak çalışabilmesi beyne sürekli olarak biyo-kimyasal enerji sağlanmasına bağlıdır. Uzun süre magnezyum eksikliği ile karşı karşıya kalan beyin hem güç kaybediyor, hem de beyin metabolizması zarar görüyor. Bazı faktörler soframızdaki besinlerdeki magnezyum oranının azalmasında önemli rol oynuyor. Doğal olarak bu durum beynimizi de etkiliyor. Türkiye’deki besinlerin (yağ, et ve süt) büyük bir kısmının magnezyum oranı çok düşük. Topraklarımızdaki magnezyum oranı da çok az. Ayrıca uzun süre dayanması için bazı işlemlere tabi tutulmuş konservelerde ve çok pişirilmiş yiyeceklerde magnezyum oranı daha da düşüyor. Bu arada unutulmaması gereken diğer bir önemli husus da şu; besinlerle alınan magnezyumun tamamı sindirim sistemimiz tarafından emilemiyor. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Beyin Gücü ve Magnezyum
Top