BEYAZLAYAN SAÇLAR İÇİN EN DOĞAL KARIŞIMLAR

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Saça renk veren maddeye melanin denir. Yaşlanma sürecinde saç foliküllerinde melanin üretiminde azalma olur ve saçlar doğal olarak beyazlar. Bu normal bir durumdur. Ancak, genç yaşta saçların beyazlaması belli ki normal bir durum değildir. Saçların erken yaşta beyazlamasının mutlaka sebepleri vardır. Uzmanlara göre, saç beyazlaması, başta genetik olabileceği gibi, stres, depresyon, B12 vitamini eksikliği, sigara ve içki kullanımı, çay, kahve, baharat ve kızarmış gıdaların fazla tüketilmesi saçların vaktinden önce beyazlamasına yol açan nedenlerdir.
Biz, öncelikle, beyazlama sebebine göre hekim tedavisi öneriyoruz. Ancak, alternatif tıpta çare arayanlar için de, bitki uzmanlarının bitki tedavileri bulunmaktadır. Şimdi, bu yazıda, genç yaşta saçları beyazlayanların, derdine çare olmak için, ünlü bir uzmanın bitki tedavilerini aktarmak istiyoruz.

Beyaz Saçları Eski Rengine Dönüştüren Bitki Kürleri :​

1.Kür :​

3 tatlı kaşığı ceviz yağına, himalaya tuzu ve 2 çay kaşığı kadar alkali su ekleyin. (Alkali su PH’ ı 7,3’ ün üstü olan sudur) Bu karışımı, saç köklerine 5-15 dakika ovarak sürün. Sonra da saçlara sürün. Saçları bir bone ile kapatın. Bu şekilde, 1-3 saat bekletin. Sonra, elma veya üzüm sirkeli su ve sabun ile saçları yıkayın. Durulayın.
Bu kürü, her gece olmak üzere 21 gece uygulayın.

2.Kür :​

1 litre kaynayan suya, 10 adet ceviz kabuğu atılır ve 15 dakika kaynatılır. Bu karışım ile saçları yıkayın.
Uygulama süresi, her gece olmak şartı ile 21 gündür. Cevizin içi beyine iyi gelir. Kabuğu ise, saçlara ve saç derisine iyi gelir. Bu su ile sadece durulama yapılır. (Ovalanarak) Bu sudan sonra başka bir şey kullanılmaz. Bu kür, kepeğe ve mantara da iyi gelir.

3.Kür :​

Cevizin en dışındaki yeşil kabukları kurutulur. Kaynayan 1 litre suya 5 tane cevizin en dış yeşil kabuğu atılır ve 5 dakika kaynatılır. Yine son durulama suyu olarak 21 gün kullanılır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bende boyaya para vermekten bıktım her 2.3 haftada bir ama nede olsa Karadeniz kızıyım ya aklıma. Güzel bir fikir geldi paylaşmadan duramiyacagim alacagım bir kutu yağlı boya artık uzun süre kullanırım. Yok yağı yok boyası yok serumu nedir bu yeter artık hepsine toplu çözüm 😀
 
Top