Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Herhangi bir sıvı bulaşık sabunu beyaz spor ayakkabı temizliği için idealdir.​

Yaklaşık 1 tatlı kaşığı sıvı bulaşık sabunu yeterli olur. Bir diş fırçası ile karıştırdığınız bu karışımı ayakkabılarınızı fırçalayarak kullanın. Bulaşık sabunu kullanmak istemiyorsanız yarım bardak beyaz sirke de işinize yarayacaktır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Cif yalnızca evinizin güzelliğini değil aynı zamanda eşyalarınızın da güzelliğini ortaya çıkarıyor. Kirli ayakkabılar mı? Cif’le bembeyaz ayakkabılara tekrar kavuşun!

Güzel bir güne uyandınız, evden çıkmak için hazırlandınız ve ayakkabılarınızı giydiniz. Dışarı çıktığınızda hava yağmurlu dahi olmasa da oynayan bir taşa basarak bir anda beyaz ayakkabınızın kirlendiğini gördünüz. Üzülmeyin, beyaz ayakkabıların temizliği için harika önerilerimiz var! Ayakkabılarınız ilk günkü gibi bembeyaz olacaklar.

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Şimdiye kadar beyaz ayakkabıları yıkamak için çamaşır makinesi kullananları mutlaka duymuşsunuzdur. İlk başta doğru bir yöntem gibi geliyor olsa da yüksek sıcaklık ve devir ayakkabılarınıza zarar verebilir ve sevdiğiniz ayakkabılara veda etmenize neden olabilir. Bu yüzden beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir, bez ayakkabı nasıl temizlenir en doğru şekilde bilmeniz gerekir.
  • Ayakkabınızın üzerindeki ıslaklığı, kiri ya da çamuru öncelikle bir kumaş ya da kağıt bir havlu ile alın.
  • Nemli bir sünger yardımı ile Cif Krem’i lekeli bölgeye yavaşça uygulayın. Cif Krem’in gücü kauçuk tabanlar ve plastik bölgeler için de geçerli olacaktır. %100 doğal temizleme partikülleri ile iz bırakmadan ve zarar vermeden lekeyi hızlıca temizleyebilirsiniz.
  • Ardından bir havlu yardımıyla ve yuvarlak hareketler yaparak Cif uyguladığınız alanı silin.
  • Nemli bir bez yardımı ile ayakkabının üzerinde kalabilecek son Cif partiküllerini de alın ve ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.
  • Ayakkabı bağcıklarını da yıkamayı unutmayın. Ayakkabılardan farklı olarak bağcıklarını bir çorabın içine yerleştirerek çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
  • Sararan ayakkabı tabanı nasıl temizlenir?

    Beyaz ayakkabılarda karşılaşabileceğiniz bir diğer problemse sararan tabanlar olacaktır. Güneşin etkisi ve maruz kaldığı pek çok kirle birlikte zamanla sararmaya başlayan ayakkabıların bu bölümlerini temizlemek için yapmanız gerekense çok basit.
    1. Ayakkabının tabanını hafifçe nemlendirin. Çok ıslak olmaması bir sonraki adım için önemlidir.
    2. Bir diş fırçasının üzerine bir miktar Cif Krem dökün ve oval hareketlerle tabanı temizleyin. Tabanın ıslak olmamasının nedeni ürünün ayakkabıdan akıp gitmesini engellemektir. Eğer inatçı bir kirle karşı karşıyaysanız bir süre Cif Krem’i tabanın üzerinde bekletin.
    3. Nemli bir bez yardımı ile ayakkabınızın tabanını silin. Ayakkabınız pırıl pırıl oldu bile!
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Ayakkabı içi nasıl temizlenir?

Sıklıkla giyilen ayakkabılarda bir süre sonra istenmeyen bir koku oluşabilir. Bu da sizi kokan ayakkabı nasıl temizlenir sorusuna yöneltebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası ayakkabınızı çamaşır makinesine atmadan temizlemek olacaktır.

Ayakkabınızın tabanı çıkabiliyorsa öncelikle bu tabanı çıkarın ve el sabunu gibi hafif dokulu bir sabun ile yıkayın. Tabanı yıkarken nazik olmaya özen gösterin. İyice yıkadığınızdan emin olduktan sonra kurumaya bırakın. Ayakkabılarınızın tekrar kokmaması için tabanlığın iyice kuruduğundan emin olur.

Bu işlemden sonra yeniden koku problemi ile karşı karşıya kalmamak için gün aşırı ayakkabınızı değiştirin. Bir ayakkabıyı iki gün üst üste giymek bazen böyle problemlere neden olabilmektedir.

Artık beyaz ayakkabı nasıl temizlenir çok iyi biliyorsunuz! Tertemiz ayakkabılarınızı giyin, keyifli bir yürüyüşe çıkın. Doğanın tadını çıkarın ve temizliğin verdiği mutluluğu hissedin.

Unutmayın: Herhangi bir ürünü kullanmadan önce mutlaka kullanım talimatları ve uyarıları okuyun. Ürünü test etmek için öncelikle görünmeyen bir alanda küçük bir miktarda deneyin.
 
Top